Rusya: Türkiye'ye giden DAİŞ tankerlerini vurduk

Rusya, Suriye'den Türkiye'ye giden DAİŞ'e ait petrol tankerlerini vurduklarını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, 'Rus savaş uçaklarının Türkiye'ye kaçak petrol götüren 20 petrol tankerinin Suriye'nin İdlib kentinde imha edildiğini' belirtti. Konaşenkov, Deyr ez Zor ve Halep'te çetelerin kontrolünde olan altı petrol rafinerisinin de hava saldırılarında imha edildiğini aktardı.

'424 HEDEFİ VURDUK'

Rus savaş uçaklarının Suriye'de son iki gün içinde 121 sorti gerçekleştirip 424 hedefi vurduğunu da bildiren Konaşenkov, hava saldırılarının gerçekleştiği bölgelerin Halep, İdlib, Lazkiye, Hama, Humus, Şam, Dera, Rakka ve Deyr ez Zor olduğunu kaydetti.

Rus savaş uçaklarının Suriye'nin Zerba bölgesinde El Nusra'ya ait büyük bir silah deposunu da imha ettiği bilgisini veren Konaşenkov, silah deposunun koordinatlarını İdlib'de faaliyet gösteren 'vatansever' bir muhalif gruptan aldığını söyledi. Konaşenkov, bu saldırıda El Nusra'nın ele geçirdiği bir OSA uçaksavar füze sisteminin imha edildiğine dikkat çekti.

DAİŞ'E AİT ÜS İMHA EDİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Rus jetlerinin Humus'ta ise DAİŞ çetelerine ait bir üssü imha ettiği bilgisini verirken, bir Su-25 uçağının da Halep yakınlarında güçlendirilmiş bir sığınağı vurduğunu açıkladı.