Sadr'dan İbadi’ye uyarı: 45 gününüz var

Sadır Hareketi lideri ve Iraklı Şii din adamı Mukteda El Sadır, Bağdat’ta düzenlediğin kitlesel miting ile hükümete reformları hayata geçirmesi için 45 gün süre tanıdı.

Sadır Hareketi lideri ve Iraklı Şii din adamı Mukteda El Sadır, Bağdat’ta düzenlediğin kitlesel miting ile hükümete reformları hayata geçirmesi için 45 gün süre tanıdı. Sadır, reformlar hayata geçmezse hükümete verdikleri desteği geri çekeceklerini belirtti.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta yüzbinleri bir araya getiren Sadr hareketi Tahrir Meydanı’nda son yılların en görkemli mitingini gerçekleştirdi. Irak hükümeti başbakanı İbadi’yi reformları hayata geçirmekte gevşek davranmakla nitelendiren Sadr, 45 gün içerisinde söz verilenlerin hayata geçmemesi halinde görevinin tehlikede olduğu hatırlatmasını yaptı.

ABD karşıtı sloganların atıldığı protesto gösterisinde konuşan Sadr, Iraklı Şiilerin lideri Ayetullah Ali Sistani’nin reformlara verdiği desteğe rağmen sürecin işletilmesinde başarısız olduğunu söylediği İbadi’ye sert sözlerle yüklendi: “Sistani’nin reformlara verdiği desteğe ve bizim reformlara başlanmasını onaylamamıza rağmen, İbadi gevşedi. Bugün, Başbakan’ın pozisyonu tehlikede, özellikle de halk başkaldırmışken.” Sadır, yapılacak reformların görünürde kalmaması için de uyarıda bulundu.