Şam'da bir haftada 500 kişi öldü iddiası

Şam'da bir haftada 500 kişi öldü iddiası

Suriye muhalefeti Başar El Esad ordusunun Şam'da son bir haftadır yürüttüğü operasyonlarda 500'ü aşkın kişinin öldüğünü iddia etti. Bu rakamı farklı kaynaklardan doğrulamak mümkün görünmüyor.

Reuters'in haberine göre Suriye muhalefeti, Şam'ın güney batısında bulunan Jeydet El Fadel mahallesinde bir haftadan az bir süre içerisinde en az 509 kişi katledildiğini bildirdi. Ölenlerin çoğunun sivil olduğu belirtiliyor. Ancak bu bilançoyu başka kaynaklardan doğrulatmak mümkün değil.

Suriye resmi medyası bilanço vermezken kentin "terörist gruplardan kurtarıldığını" belirterek, çok sayıda isyancının öldürüldüğünü öne sürdü.

Muhalefet Pazar günü 85 kişinin öldüğü ve mahallede bilançonun 250'ye yükseldiğini ifade ederek, bunların çoğunun askerler ve hükümet yanlısı milisler tarafından infaz edildiğini belirtmişti.  Mahallede sokaklarda ve binalar içerisinde yanmış veya infaz edilmiş cesetlerin bulunduğu belirtiliyor.

Reuters'in mahalleden aktivistlere dayandırdığı haberine göre mahallede bulunan 300 dolayında savaşçının, hükümet güçleri karşısında iki gün önce çekildiler.