Şam'da intihar saldırısı

Şam'da intihar saldırısı

Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenen intihar saldırısında en az 4 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı.

Suriye kamu televizyonu, saldırının Cisr El Abyad mahallesindeki Cebbe alanında gerçekleştiğini duyurdu. Televizyon, "terörist" olarak yansıttığı kişinin üzerindeki bombaları patlatması sonucu en az 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 17 kişinin yaralandığını belirtti.

Batılı medyanın temel referansı olan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise "bir hükümet binasında" düzenlenen intihar saldırısında 2 kişinin öldüğünü söyledi.

2 Aralık günü bir rapor yayınlayan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 15 Mart 2011 ile 1 Aralık 2013 arasında, ülke genelinde 125 bin 835 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bunların çoğunluğunun her iki tarafın savaşçılarında olduğu belirtilirken, Baas ordusu saflarında ölenlerin sayısının silahlı grupların saflarında  ölenlerden iki kat daha fazla olduğu ifade edildi.

Hayatını kaybedenlerin yüzde 35'inin sivil olduğu vurgulandı. Diğer bir ifadeyle, 3 bin 327'si çocuk ve 4 bin 454'ü kadın olmak üzere 44 bin 381 sivil bu savaşta yaşamlarını yitirdi.   Savaşın gerçek bilançosunun muhtemelen daha yüksek olduğunu ifade eden Gözlemevi, yüzlerce sivilin de alıkonulduğunu kaydetti.