Şam’da şiddetli çatışmalar

Şam’da şiddetli çatışmalar

Suriye’nin başkenti Şam’da rejim güçleri ile silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı bildiriliyor.

Başkent  Şam’ın Kedem semtinde Baas rejimi güçleri ile silahlı gruplar arasında Perşembe akşam saatlerinde meydana gelen çatışmalarda çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildiriliyor. 

Yine başkent yakınlarındaki Bêble ilçesinde rejim güçleri ile El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti silahlı grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Suriye ordusunun Qelemun bölgesini bombalaması sonucu çok sayıda sivilin yaralandığı ve birçok evin hasar gördüğü belirtiliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre rejim güçleri El-Niêmi ilçesini ve Hums’daki Hüle bölgesini bombaladı, burada da çok sayıda sivil yaralandı. 

Şam'ın Nebk ile Yebrud beldeleri arasındaki karayoluna yerleştirilen mayının infilak etmesi sonucu ise 15 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, Şam'ın Nebk ile Yebrud beldeleri arasındaki karayoluna yerleştirilen mayının infilak ettiği, olayda 15 kişinin öldüğü, 30 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Ölen ve yaralananların, çatışma bölgesinden kaçanlar olduğu ifade edilen açıklamada, mayının rejime bağlı güçler tarafından yola yerleştirildiği iddia edildi.

Diğer yandan Başar El Esad'a bağlı güçlerin Şam’ın Daraya, Cubar, Berzi ve Kabun’da bölgelerinde silahlı grupların ulaşım için kullandıkları yeraltı sığınak ve tünellerin imha ettiği belirtiliyor.

Yüzlerce metreye ulaşan çok yönlü, gelişmiş yeraltı tünel ağlarının Şam’ın kenar semtlerinde yapılan sokak savaşlarında önemli rol oynadığı belirtiliyor.