Şam: İsrail'e zamanı gelince yanıt vereceğiz

Şam: İsrail'e zamanı gelince yanıt vereceğiz

Suriye, İsrail'in son günlerdeki bir çok saldırısına misillemede bulunacaklarını ancak bunu zamanı gelince yapacaklarını bildirdi.

AFP'ye açıklamada bulunan iktidara yakın Suriyeli siyasi bir sorumlu, "Suriye İsrail'in saldırısına cevap verecek" dedi. Ancak bunu yapmak için uygun zamanı bekleyeceklerini ifade eden yetkili, "Bu hemen olmayacak zira İsrail alarm durumunda" dedi. Yetkili, "Bekleyeceğiz ama cevap vereceğiz" diye ekledi.

İRAN'DAN "PSİKOLOJİK SAVAŞ" TEPKİSİ

İran Genelkurmay Başkanı Yardımcısı General Mesud Jazeyeri, İsrail hava saldırılarının hedefinde İran silahlarını yer aldığı yönündeki Batı ve İsrail medyasının "propagandasını" reddetti. İsrail ordusuna bağlı Sepahnews.com'a göre Jazeyeri, "Suriye hükümetinin İran silahlarına ihtiyacı yok. Bu tür bilgiler Suriye'ye karşı psikolojik ve propaganda savaşının bir parçasıdır" dedi.

İran Savunma Bakanı General Ahmed Vahidi de uluslararası toplumu bu tür saldırıları engellemeye çağırarak, aksi durumda bölgede ağır gelişmelerin yaşanacağı uyarısında bulundu. Vahidi, bu gelişmelerden ise ABD ve İsrail'in kazançlı çıkmayacağını belirtti.

ŞAM YAKININDA ÜÇ ASKERİ NOKTAYA SALDIRI

İsrail, geçen Cuma ve Pazar günleri Suriye'de iki saldırı düzenledi. İsrailli bir yetkili, hava saldırısında Hizbullah'a ulaştırılmak istenen İran füzelerinin olduğunu savundu.

Suriye'ye göre, İsrail devleti Cumartesi-Pazar gecesi Şam'ın kuzey batısındaki üç askeri pozisyonu, Lübnan üzeri gelen uçaklardan atılan füzelerle vurdu.

AFP'nin Beyrut'ta bir diplomata dayandırdığı haberine göre hava saldırısında Jamraya bilimsel araştırmalar merkezi hedef aldındı. Bu merkez Ocak ayında da İsrail saldırısına uğramıştı. Ayrıca bir cephane deposu ile Suriye hava savunma birliğinin hedef alındığı bildirildi.