Güney Kore'de en az 33 kişi öldü, 10 kişi kayıp

Güney Kore'nin birçok bölgesinde meydana gelen şiddetli yağışların sonucunda en az 33 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de kayboldu.

Genellikle yaz musonu sırasında yaşanan kötü hava koşullarına hazırlıklı olan Güney Kore’de ağır bir bilanço ortaya çıktı. Üç günde ülkenin birçok bölgesi sular altında kaldı.

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada şiddetli yağışlar sonucunda 33 kişinin öldüğü, 10 kişinin kaybolduğunu bildirdi. Kurbanların çoğunun heyelan nedeniyle toprak altında kaldığı ya da yatağından taşan ırmak sularına kapıldığı belirtildi. Ölümleri çoğu Kuzey Gyeongsang eyaletinde yaşandı.

Bakanlık en fazla etkilenen bölgelerde evlerin tamamen yıkıldığını kaydetti. Merkezdeki Goesan alanında 6 bin 400’den fazla kişi için tahliye kararı alındı. Bilançonun daha da ağırlaşmasından endişe ediliyor.

Çarşamba gününe kadar daha fazla yağmur bekleniyor. Güney Kore, yaz muson mevsiminde düzenli olarak sellere maruz kalıyor, ancak ülke genel olarak iyi hazırlıklı ve can kaybı nispeten düşük oluyor.