Strasburg’daki oturma eylemi yürüyüş ve mitingle sona erdi

Fransa'nın Strasburg kentinde AK önünde KCD-E'nin organize ettiği 3 günlük oturma eylemi yürüyüş ve mitingle sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecriti ve Türk sömürgeciliğinin katliamcı yüzünü teşhir etmek ve Kürdistan halkının büyük direnişinin sesi olmak için yapılan oturma eyleminin 3’üncü gününün organizesini yapan TJK-E’li kadınlar, eylem süresince önceki akşam Tren Garı’nı işgal eylemi ve son gün içinde ise Strasbourg Valiliği önünde “Adalet Eylemi” gerçekleştirdiler. BM, AK, AB olmak üzere  birçok uluslararası kurum ve kuruluşun bu duruma sessiz kalmaması  ve görevlerini yerine getirmeleri amacıyla gerçekleştirilen oturma eyleminde Milletvekilleri, Parlamenterler, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri eylemcileri ziyaret ederek destek sundular. Eylemin son gününde İngiltere ve Fransa Alevi Federasyonları Temsilcileri eylem yerini ziyaret etti ve eylemcilere hitaben kısa konuşmalar yaptılar. Konuşmada “ Hak ihlallerine uğrayanların, ötekileştirilenlerin, mazlumların haklı ve onurlu mücadelesini yürüten sizlerin eyleminizi selamlıyor, Aleviler olarak bu haklı mücadele de Kürt halkı ile birlikte olduğumuzu bilmenizi ve onurlu direnenleri selamlıyoruz” denildi.

300 kişi ile başlayan oturma eylemi, son gün bini aşkin kişi yapılan yürüyüş ile sona erdi. KCD-E ve TJK-E’li kadınların organize ettiği yaklaşık 3 kmlik yürüyüş Place Kleber’de yapılan mitingle sona erdi.

Yürüyüş boyunca, Katil Erdoğan, Bıji Berxwedana Cızire/Sur’ê/Sılopi, Şehit Namırın, Bıji Serok Apo, Jın Jiyan Azadi sloganları hiç susmadı. Fransızca bildiriler dağıtıldı.

DİRENENLER YALNIZ DEĞİLDİR

Mitingde TJK-E adına konuşan Nuda Metina “  Kuzey Kürdistan’da direniş var ve doğup büyüdüğümüz bu topraklarda mutlaka özgür olacağız. Bizler burda alanlardan sesleniyoruz, Cizre, Silopi, Sur ve Kürdistan’ın diğer parçalarında direnen halkımız bizler burdayız yalnız değilsiniz. Gün tv izleyerek süreci takip ediyorum demenin  zamani değil, ağlama, üzülme  zamanı değil,  alanlara çıkarak eylemleri yükselterek halkımızın direnişine katkı sunma, çığlığa ses olma zamanıdır, ancak o zaman direnen halkımız Avrupa daki halkımız bizimle birlikte diyebilir, direnişini sürdürebilir. Özellikle kadınlar ve çocuklar en cok acıyı çekenlerdir,  bu nedenle biz kadınlar olarak bu acıları yüreğimizde hisssederek alanlarda olmalıyız.” dedi.

Kürdistan’daki Özyönetim direnişleri selamlanarak bitirilen miting alkış, slogan ve zılgıtlarla sona erdi.

...