Suriye: Askeri araç imha edildi, İsrail: Hafif hasar gördü

Suriye: Askeri araç imha edildi, İsrail: Hafif hasar gördü

Suriye ordusu, İsrail ordusuna ait bir askeri aracın Golan Tepeleri’ndeki ateşkes hattını geçmesi üzerine imha edildiğini açıklarken, İsrail ordusu aracın hafif hasar gördüğünü ve herhangi bir yaralanma olmadığını bildirdi.

Suriye resmi haber ajansı Sana’ya göre olay 21 Mayıs Salı günü saat 01.10’da meydana geldi. Suriye Ordusu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı,  “işgal altındaki topraklardan gelip ateşkes hattını aşarak İsrail işgalinden kurtarılmış Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarında düşen Biir Acem Köyüne doğru hareket eden İsrailli bir aracı muhtevalarıyla birlikte imha ettiklerini” açıkladı.  

Aracın imha edilmesi ardından “İsrail'in, işgal altındaki Tel el-Feras Mevkiinden Suriye Arap Cumhuriyetinin Zbeydiye Köyündeki bir mevkie 2 termik füze fırlattığını” belirten Suriye Ordusu, atlan füzelerin isabet almadığını savundu.

İsrail ordusu ise Golan Tepeleri’nde Suriye sınırı yakınında hedeflendiklerini belirterek herhangi bir yaralanma olmadığını ifade etti. “Araç hasar gördü” diyen İsrail ordusu, askerlerin saldırıya “hedefli” karşılık verdiği ve saldırının kaynağının vurulduğunu savundu.  

İsrail ordusunun bir sözcüsü, aracın imha olduğunu yalanlarken, Golan Tepeleri’ndeki askeri bir cipin hafif hasar gördüğünü söylerken, AFP’ye göre ismini vermeyen diğer askeri kaynaklar “Suriye ordusunun bilgileri temelsizdir” dedi.

Yaşanan bu gelişmelerin kaygı verici olduğunu belirten İsrail ordusu, bölgede işlevsel olan BM güçleri nezdinde şikâyette bulunduklarını açıkladı.