Suriye: İsrail saldırısı ‘teröristlerle’ koordineyi gösteriyor

Suriye: İsrail saldırısı ‘teröristlerle’ koordineyi gösteriyor

Suriye, İsrail tarafından gece saatlerinde Şam’a düzenlenen füze saldırısını ‘terörist`  olarak tanımladığı silahlı muhalif gruplarla koordinasyonunu gösterdiğini ileri sürdü.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletlere gönderdiği mektupta, saldırının birkaç kişinin ölümüne ve ağır maddi hasara yol açtığını bildirdi.

Suriye devlet medyası daha önce, İsrail tarafından Jamraya Askeri Araştırma Merkezi’ne füze saldırısı düzenlendiğini bildirmişti. İsrail kaynakları, Lübnan Hizbullah örgütüne gönderilmek istenilen silahları hedef aldıklarını ileri sürdü.

Resmi olarak olayı üstlenmeyen İsrail’in Suriye’ye yönelik 2 günde düzenlediği ikinci saldırı oluyor. İsrail Cuma günü de Lübnan sınırı yakınlarında bir füze taşıdığı ileri sürülen konvoya hava saldırısı düzenlemişti.

İsrail’in son 2 gündeki saldırıları, Suriye’deki çatışmaya hızla taraf olması, çatışmanın daha da yayılması anlamına geliyor.

Suriye Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Suriye’de ordu güçlerine yönelik apaçık İsrail saldırısı, İsrail ile terörist gruplar arasındaki koordinasyonun altını çiziyor” dendi.

Açıklamanın devamında, saldırının birkaç kişinin ölümü ile yaralanmasına, tesis ve yakınındaki sivil yerleşim alanında büyük tahribata yol açtığı belirtildi.

Bu arada, Suriye devlet televizyonu, bakanlar kurulunun saldırıyı görüşmek üzere olağanüstü toplandığını bildirdi.