Suriye ordusu sivilleri Kuseyr'i terk etmeye çağırdı

Suriye ordusu sivilleri Kuseyr'i terk etmeye çağırdı

Suriye ordusu Humus bölgesinde bulunan Kuseyr kenti üzerinde bıraktığı bildirilerde sivil halkı kenti terk etmeye çağırdı.

Fransız basın ajansı AFP'nin adını vermeyen askeri bir kaynağa dayandırdığı haberine göre Suriye ordusu kent üzerinde bildiri bıraktı.

Sözkonusu kaynak, "Uçaktan Kuseyr üzerine bildiriler atıldı" derken, bu bildirilerde halktan kenti terk etmeleri istenerek, tahliye için "güvenli bir yol" gösterildiği ifade edildi. Bildiride, silahlı grupların teslim olmaması halinde kentte saldırı düzenleneceği tehdidi yer aldı.

Bir  yılı aşkın bir süredir silahlı grupların elinde olan Kuseyr kentine doğru Suriye ordusu harekete geçti. Orduya Lübnan Hizbullah'ına bağlı savaşçıların da destek verdiği iddia edildi. Bu bilgiyi başka kaynaklardan doğrulama imkanı bulunmuyor.

Alandaki militanların aktardığı bilgilere göre Humus'un 35 km güneyindeki bu kent üç taraftan hükümet güçlerince kuşatılmış durumda ve 25 bin kişi halen kentte bulunuyor.

Bu kentin Lübnan'a yakın olması nedeniyle silahlı gruplar için stratejik bir önemde olduğu belirtiliyor.  Silahlı gruplar bu bölge üzerinden Şam'a giden yolu kesebiliyor ve bu da ordunun hareketini sınırlıyor.

Öte yandan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne Perşembe günkü şiddet olaylarında ülke kenelinde 72 kişi öldü. Bunların 33'ünün "isyancı", 21'inin sivil ve 18'inin asker olduğu belirtildi.