Suriye, Reyhanlı için ortak soruşturma açmaya hazır!

Suriye, Reyhanlı için ortak soruşturma açmaya hazır!

Suriye hükümeti Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 50'yi aşkın kişinin hayatını kaybettiği saldırılara ilişkin Ankara ile birlikte ortak ve şeffaf bir soruşturma açmaya hazır olduğunu açıkladı.

Suriye İletişim Bakanı Omran El Zohbi, "Eğer Erdoğan hükümeti iki ülke arasında ortak ve şeffaf bir soruşturma isterse, biz bunda herhangi bir sakınca görmüyoruz" dedi. Bakan, "Gerçeğin Suriye ve Türk halklarına açıklanması gerekiyor" diye ekledi.

Türk hükümeti, patlamadan hemen sonra Suriye istihbarat örgütünü sorumlu tuttu.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Devletimiz sorumluların yakalanması için çalışmalarını başlattı. Çok büyük oranda aydınlatılmış durumda. Bunu gerçekleştirenleri, Suriye rejimi ile irtibatlı Türkiye içinde bir örgüt olduğu saldırıda yer alanların da Türkiye vatandaşı olduğu tespit edilmiş durumda" dedi

Bugün resmi haber ajansı Sana'da yer alan bir bildiride Suriye hükümeti bir kez daha Reyhanlı saldırısına tepki göstererek, kendilerine yönelik suçlamaları reddetti. Hükümet, "Bu tür korkunç suçlar bölgedeki terörizm propagandasının doğrudan sonucudur. Suriye ile Türk halkları arasındaki ilişkilere zarar vermeyi hedefliyor" dedi.

"Teröristlerin geçiş noktası ve sığınağı haline dönüştürülen ortak sınırdaki durumun sorumluluğunun Türk hükümetinde" olduğunu belirten Suriye, "Türk hükümeti, teröristleri Suriye'ye girmek ve suç işlemek için Türk toprağının kullanılmasına izi vererek destekliyor" dedi.

11 Mayıs Cumartesi günü iki bomba yüklü araçla Reyhanlı'da düzenlenen saldırıda yeni bilançoya göre 51 kişi hayatını kaybetti.