Suriye: Türk hükümetinin tutumu açık bir saldırı!

Suriye: Türk hükümetinin tutumu açık bir saldırı!

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, Türk Meclisi'nden savaş tezkerelerinin geçmesi ardından BM Genel Sekreteri ve Uluslararası Güvenlik Konseyi Başkanı'na gönderdiği mektupta, Türk hükümetinin bu tutumunun "açık ve aleni çirkef bir ihlal" teşkil ettiğini belirtti.

Resmi haber ajansı Sana'ya göre Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı,  Türkiye hükümetinin politika ve icraatları konusunda Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile Uluslararası Güvenlik Konseyi Başkanı'na mektup gönderdi.

Bakanlık,  "Türkiye hükümetinin tutum ve icraatlarının; BM’nin kurucu üyelerinden biri olan egemen ve bağımsız bir devletin içişlerine müdahaleyi yasak kılan BM misakına açık ve aleni çirkef bir ihlal teşkil ettiğini"  ifade etti.

 "Bakanlık Türkiye hükümetinin bu aleni tutumunun aynı zamanda BM’de üye bağımsız ve egemen bir devlete açık bir saldırı teşkil ettiğini" söyleyen Suriye Dışişleri Bakanlığı Ankara’nın bu tutumlarından caydırılması amacıyla Güvenlik Konseyi ve tüm uluslar arası toplumun birlik içinde etkin, sorumlu ve ciddi bir tutum almasını istedi.

Mektupta Ankara’nın "yıkıcı icraatlarına son vermeye zorlanması" talep edilirken, aynı zamanda Türkiye otoritelerinin "terör örgütlerine sınırsız desteğini kesmekle birlikte Suriye’nin içişlerine müdahaleyi durdurmaya zorlanması" gerektiği ifade edildi.

Mektupta, "Türkiye hükümetinin Suriye’de akan her damla kanın sorumlusu olduğu" belirtilerek, "bunun yanı sıra terör örgütlerine her türlü desteği sağlaması ve terörün yayılmasından sorumlu olması nedeniyle Ankara’nın ‘terörle mücadele’ iddialarında bulunmasının mümkün olmadığı" dile getirildi.