Suudi Arabistan İsrail ile ‘her geçen gün daha da yakınlaşıyor’!

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesine ilişkin görüşmelerin “askıya alındığı” iddiasını yalanlayarak, bir anlaşmaya “yaklaştıklarını” belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın New York'ta İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüştüğü sırada Fox News'e bir mülakat veren Veliaht Prens Salman, "Her geçen gün daha da yakınlaşıyoruz" dedi.

Muhammed Bin Salman, "Bizim için Filistin sorunu çok önemli. Bunu çözmek zorundayız" derken, "müzakerelerin şu ana kadar iyi gittiğini" sözlerine ekledi.

İsrail ile görüşmelerin "askıya alındığı" yönünde basında çıkan haberleri yalanlayan Salman, "Görüşmelerin Filistinlilerin hayatını kolaylaştıracak ve İsrail'in Orta Doğu'da bir rol oynamasına olanak sağlayacak bir sonuca ulaşmasını umuyoruz" şeklinde konuştu.

İsrail mevcut durumda dört Arap ülkesi olan Bahreyn, Mısır, Fas ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkilerini normalleştirmiş durumda.

Suudi Krallığı'nın fiili lideri olan Veliaht Prens, İran'ın nükleer silah edinme olasılığı sorulduğunda, Arabistan'ın da aynı şeyi yapmak zorunda kalacağı uyarısında bulundu.

Veliaht Prens, "Bir ülkenin nükleer silah edinmesinden endişe duyuyoruz. Bu kötü bir şey" ifadelerini kullandı.

Suudi prensi, "Nükleer silaha ihtiyaçları yok çünkü kullanamazlar" dedikten sonra, "eğer onlar bir tane edinirse, biz de bir tane edinmek zorunda kalacağız" diye uyardı.