Swoboda: Türkiye’nin yeni bir başbakana ihtiyacı var

Swoboda: Türkiye’nin yeni bir başbakana ihtiyacı var

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, Türkiye’deki kabine değişikliğini yorumlarken "Belki de Türkiye'nin daha az otokratik yeni bir başbakana ihtiyacı vardır" dedi.

AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda,  Tweetter hesabından bakan istifalarıyla ilgili yaptığı yorumda, "İstifaların ardından Erdoğan'ın başı dertte. Belki de Türkiye'nin yeni bir başbakana ihtiyacı vardır: Daha az otokratik ve diyaloga daha hazır" diye yazdı.  

Swoboda, attığı tweet sonrası hem AKP'Liler hem de CHP ’lilerden tepki aldı. Bir takipçisi, daha önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sert çıktığı açıklamasını hatırlatınca Swoboda yine sert çıkarak “Özür dilerim ama Erdoğan’ı eleştirmekle, daha önce defalarca dediğim gibi, Esad’la karşılaştırmak farklı” ifadelerini kullandı. 

Swoboda daha önce Kılıçdaroğlu 'nun Erdoğan'la ilgili sözlerini eleştirmesiyle Türkiye'de gündem olmuştu. Gezi protestoları sırasında ise  "Erdoğan güvenlik güçlerinin İstanbul'daki vatandaşlara saldırılarını ve provoke edici projesini durdurmalı" demişti