Tahran’da yıkım çalışmasında ikisi polis en az 4 ölü

İran’ın başkenti Tahran’ın güney batısında bir yıkım operasyonu sırasında birçok bina çöktü, ikisi polis olmak üzere dört kişi öldü.

Tasnim ajansına göre Tahran’ın batısında yıkım operasyonu sırasında birçok bina çöktü. Ajansa göre ikisi polis olmak üzere dört kişi hayatını kaybetti.

Isna haber ajansı ise polislerin “izinsiz” birçok binanın yıkılması için görevlendirilen belediye çalışanlarını destek amacıyla alanda olduğunu yazdı.

Tahran polisi operasyon sırasında, “inşa edilirken güvenlik kurallarına uymayan” beş binanın aniden yıkıldığını bildirdi.

Tahran itfaiye sözcüsü Celal Maleki pazartesi günü Tasnim haber ajansına verdiği demeçte, "Meslektaşlarımız hala kaza mahallinde çalışıyor" çünkü "enkaz altında başka bir kişinin olması muhtemeldir" dedi.

Tasnim'e göre yetkililer, çöken binaların "güvensiz ve yasadışı inşaatına karışan bazı kişileri tutuklayabilir".

İKİ YILDA 46 BİNİ AŞKIN ‘KAÇAK’ BİNA YIKILDI

Belediye yayını Hemşehri'ye göre son Tahran Belediyesi iki yılda 46 binden fazla izinsiz binanın yıkıldığını bildirdi.

Mayıs 2022'de İran'ın güneybatısındaki Abadan şehrinde inşaat halindeki bir binanın çökmesi sonucu 43 kişi hayatını kaybetmişti. Ülkedeki en ölümcül felaketlerden biri olarak değerlendirilen Abadan’daki binanın çökmesi ardından, ülkede yolsuzluk ve beceriksizlikle suçlanan yetkilileri protesto etmek ve kurbanların aileleriyle dayanışma için gösteriler düzenlenmişti.