Talibanlar sekiz Türkiyeli ve bir Afgan'ı kaçırdı

Talibanlar sekiz Türkiyeli ve bir Afgan'ı kaçırdı

Afganistan'da Talibanların "sivil" bir helikopterle ülkenin doğusuna acil iniş yapan sekiz Türkiye vatandaşı ile bir Afgan'ı kaçırdığı bildirildi.

Türkiyeli bir organizasyona ait olduğu belirtilen helikopterin Logar eyaletinde Pazar akşamı acil iniş yapmak zorunda kaldığı bildirildi. Eyaletin polis yetkilisi Rais Han Sadık, "Güvenlik güçleri helikopteri buldu amca içerisindeki dokuz kişi yoktu. Talibanlar tarafından alıkonuldular" dedi.

Eyalet hükümeti sözcüsü Din Muhammed Derviş ise, "Alıkonulan kişiler bir Afgan ve sekiz Türk" dedi. Bazı yerel yetkililer, kaçırılan dokuz kişinin de "Türk" olduğunu söylüyor.

Helikopterin iniş yaptığı Azra kasabasının valisi Hamidullah Hamid de dokuz kişinin Talibanlar tarafından alıkonulduğunu doğruladı.

Helikopter, Afganistan'ın doğusunda, Pakistan sınırı yakınında bulunan Khost şehrinden kalmış yaşmıştı. Hamid, Khost'ta projeleri olan Türk organizasyona ait helikopterin Kabil'e doğru giderken acil iniş yaptığını ifade etti.

Afganistan'daki NATO gücü ISAF'ın bir sözcüsü bu helikopterin Batı koalisyonu donanmasına ait olmadığını ifade ederken, AFP'ye göre yerel aşiret liderleri alıkonulanların serbest bırakılması için bugün Talibanları ikna etmeye çalıştığını bildirdi.