Tanınmış isimlerden Bundestag’a eşcinsel evlilik yasası için mektup

Tanınmış isimlerden Bundestag’a eşcinsel evlilik yasası için mektup

Almanya’da bir üniversite öğrencisinin ön ayak olduğu ve eşcinsellere evlilik hakkı isteyen bir mektup bir çok kesimden destek görüyor. Federal Meclis (Bundestag)’a yazılan mektuba şimdiye kadar onlarca bilim adamı, sanatçı ve edebiyat dünyasının önde gelen isimleri destek verdi.

Son aylarda siyaset dünyasında sık sık tartışılan ve muhafazakarların karşı çıktığı eşcinsel evlilik ile eşcinsel çiftlerin diğer evli çiftler gibi tüm haklardan yararlanması tartışmaları yeni bir aşamaya geldi. Martin Speer adlı bir üniversite öğrencisinin ön ayak kampanyaya şimdiye kadar bir çok sinema ve tiyatro sanatçısı, edebiyatçı-yazar ve üniversite dekanı imza attı. İmzacılar arasında Nobel ödüllü yazar Günter Grass, İran asıllı sinema sanatçısı Jasmin Tabatabai, sosyal demokrat eski Devlet Bakanı Renate Schmidt gibi isimler de bulunuyor.

"KİŞİNİN AŞIK OLMA DUYGUSU SINIFLANDIRILAMAZ"

Bundestag’a gönderilmek üzere imzalanan mektupta eşcinsellik tartışmalarına dikkat çekilerek, bireylerin kişisel tercihlerine saygı gösterilmesi istenirken, kişinin aşık olma duygusunun sınıflandırılamayacağına vurgu yapılıyor. Almanya toplumunun dörtte üçünün eşcinsel evliliğe karşı olmadığına değinilen mektupta, siyasetçilerden yasal düzenleme istenyor. 

Almanya’da eşcinsel evlilik ile ilgili tartışmalar son aylarda Fransa ile paralel olarak yeniden başlamıştı. Muhafazakar kesimlerin sert bir biçimde karşı koyması ardından Başbakan Angela Merkel de eşcinsel evlilik ile tartışmaları bitirmişti.

Eşcinsel evlilik tartışmaları en son Fransa’da yaşanmış ve sosyalist hükümetin çıkardığı yasa ile onanmıştı. Almanya’ya göre daha katı ve ataerkil olarak bilinen Fransa’da eşcinsel evlilik taraftarları ile karşıtları tarafından karşılıklı büyük gösteriler organize edilmişti.