Tel Aviv’de araçlı saldırı: 7 yaralı

İsrail ordusunun Batı Şeria’da geniş bir operasyon yürüttüğü sırada Tel Aviv’de bir kişi önce aracıyla, sonra da kesici bir aletle sivilleri hedef aldı, 7 kişi yaralandı.

Polis, Tel Aviv'in kuzeyinde "bir dizi sivile saldıran bir otomobil" hakkında bilgi aldıklarını ve "saldırganı etkisiz hale getirdiklerini" açıkladı.

Polis, "Şüphelinin güneyden kuzeye giden bir aracı kullandığı, bir ticari caddede yayaların üzerine sürdüğü ve aracından inerek sivilleri kesici bir cisimle bıçakladığı anlaşılmaktadır" açıklamasında bulundu.

Tel Aviv polisi, saldırıda toplam 7 kişinin yaralandığını belirtti. Yaralılardan üçünün durumunun ağır olduğu bilgisi verildi.

Bu olay, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Cenin kenti ve Cenin kampında büyük bir operasyon yürüttüğü sırada gerçekleşti. İsrail saldırılarında şimdiye kadar 10 Filistinli hayatını kaybetti.

Hamas saldırıyı "kahramanca" olarak nitelendirerek ve bunun "Cenin'de işlenen işgal suçlarına yalnızca ilk tepki" olduğunu belirtti.