Trump’ın sözlerine İskoç üniversitesinden yaptırım

ABD’de önümüzdeki yıl yapılacak başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçiler’in aday aday olan Donald Trump’ın aşırıya kaçan sözleri hem ülkesinde hem de yurtdışında tepki görmeye devam ediyor.

ABD’de önümüzdeki yıl yapılacak başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçiler’in aday aday olan Donald Trump’ın aşırıya kaçan sözleri hem ülkesinde hem de yurtdışında tepki görmeye devam ediyor. Trump’ın ‘Müslümanların ABD’ye girişini yasaklama’ yönündeki vaatlerine karşı kamuoyu tepkisiyle harekete geçen İskoçya Robert Gordon Üniversitesi, başkan adayının ‘fahri doktorluk’ ünvanını geri aldı.

Üniversitenin sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, “Donald Trump, Amerikan başkanlık seçimleri kampanyası kapsamında ‘üniversitemizin ilke ve değerleriyle uyuşmayan’ bir dizi açıklama yaptı. Bu nedenle üniversitemiz kendisine verilen fahri doktorluk ünvanını geri almayı kararlaştırdı” dedi.

Cumhuriyetçilerin başkanlık yarışındaki aday adaylarından olan iş adamı Donald Trump, seçilmesi halinde ‘Müslümanların ABD’ye girişini yasaklayacağı’ vaadinde bulunmuştu. İskoçya’da bazı yatırımları bulunan Trump’a Robert Gordon Üniversitesi tarafından fahri doktorluk ünvanı verilmişti.

Trump’ın açıklamalarına karşı 38 Degrees sitesinde fahri doktorluk ünvanının geri alınması için başlatılan kampanyaya 70 bini aşkın kişi katılmıştı.