Türkiyeli gençlerin yargılandığı Jonny K. davası başladı

Türkiyeli gençlerin yargılandığı Jonny K. davası başladı

Almanya’nın başkenti Berlin’de Ekim ayında öldürülen 20 yaşındaki Tayland asıllı Jonny K. ile ilgili  6 Türkiyeli gencin yargılandığı dava bugün başladı. Türkiye ile Almanya arasındaki diplomatik ilişkilere de yansıyan davada yargılanan gençlerin suçu kabul etmemeleri dikkat çekiyor.

Ekim 2012’de Berlin Alexanderplatz’da yaşanan bir kavga sonucu 20 yaşındaki Jonny K. yaşamını yitirmiş, bir arkadaşı da ağır yaralanmıştı. Olayın tetikleyicisi ve azmettiricisi olarak yargılanan Onur U. ve arkadaşları suçlamaları redderken, Jonny K’yi öldüren dayak darbelerini sahiplenmediler.

Yaşları 19 ile 24 arasında değişen gençlerden dördü hakkında ‘ölümle sebebiyet veren ağır yaralama’, diğer ikisi hakkında ise ‘yaralama’ suçlamasıyla dava açılmıştı.

Davanın baş sanığı olarak aranırken Türkiye’ye kaçan Onur U. isimli sanık uzun süre Türkiye ile Almanya arasında diplomatik ziyaretlere konu olmuştu. En son Türkiye’ye ziyarette bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Tayyip Erdoğan’dan Onur U’unun iadesini istemişti. 6 ay boyunca Türkiye’de gizlenen Onur U. Nisan ayında Berlin Tegel Havaalanı polisine teslim olmuştu.

Başkent Berlin olmak üzere Almanya’da büyük tepki uyandıran cinayete kurban giden Jonny K. Tayland’dan göç eden bir aileye mensuptu. 1992 doğumlu olan ve asıl adı Jonny Deipabba olan genç ve arkadaşları, 13 Ekim 2012 gecesi Alexanderplatz’daki bir  doğum günü partisinden çıkarken Türkiyeli bir grup gençle kavga etmişlerdi. Olayda başına aldığı ayak darbesi ile ağır yaralanan Jonny K. kaldırıldığı hastanede ertesi günü yaşamını yitirmişti.