Ukrayna'da göstericiler Cumhurbaşkanlığı binasına girmeye çalışıyor

Ukrayna'da göstericiler Cumhurbaşkanlığı binasına girmeye çalışıyor

Ukrayna'da hükümet karşıtı gösteriler giderek büyüyor. Göstericiler başkent Kiev'de hükümet binasına giden yolları kapattı.

Ukrayna’da iktidarın politikalarını protesto eden göstericiler, Kiev’de Cumhurbaşkanlığı binasına doğru yürüyor. Göstericilerin sayısı yüzbinlere ulaştı.

Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in Avrupa Birliği (AB) ile ortaklık anlaşması ve serbest ticaret anlaşması imzalamayı reddetmesini protesto eden göstericiler, daha önce belediye meclisi binasına girmişti.

“Ukrayna Gerçeği” gazetesi, Kamu Televizyonu’na dayandırdığı haberinde, Cumhurbaşkanlığı binasını kordon altına alan “Berkut” adlı özel polis timine ait otobüslerin üzerine buldozerleri süren göstericilerin binaya sis bombası ve taş atmaya başladığını yazdı.

Ukrayna basını, göstericiler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların devam ettiğini ve göstericilerin Cumhurbaşkanlığı binasını ele geçirmeye çalıştığını belirtti. 

Başkent Kiev’deki gösterilerde dün de çatışmalar yaşandı. Dünkü gösterilerde güvenlik güçleri göstericilere karşı biber gazı ve ses bombası kullandı. Çıkan çatışmalarda çok sayıda gösterici ve polis yaralandı. 

İçişleri Bakanı Mihail Zaharçenko, polisin göstericilere karşı kontrolsüz müdahalede bulunmasından dolayı özür diledi. 

İSTANBUL KONSOLOSLUĞU GERİ ÇAĞRILDI

Çatışmalar devam ederken Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu geri çağrıldı. Geri çağrılmanın Başkonsolosun Facebook’ta polisin AB yanlısı göstericilere müdahaleyi kınaması üzerine geldiği bildirildi.