Ukrayna eski başbakanı Timoşenko açlık grevinde

Ukrayna eski başbakanı Timoşenko açlık grevinde

Ukrayna’da yönetimin AB’ye rest çekmesinin ardından tepkiler devam ediyor. Hala cezaevinde bulunan Ukrayna eski başbakanı Yulia Timoşenko, protestolara destek olmak amacıyla açlık grevine başladı.
Kiev'de Avrupa Birliği (AB) destekçileri ve polis arasında çatışmalar düne kadar devam etti. 

Ukrayna eski Başbakan Yulia Timoşenko da protestolara destek için süresiz açlık grevine başladığını açıkladı. Timoşenko yolsuzluk yaptığı suçlaması ile 2011’de buyana tutuklu. 

Avrupa Meydanı’nda toplanan göstericiler bir aracı kuşatarak içinden Ukrayna istihbaratı üyesi olduğu ve izleme yaptığı iddia ettikleri bir kişiyi tartakladı. 

Olaydan sonra meydanı istihbarat ve diğer güvenlik görevlileri doldurdu ve çatışmalar başladı. Protestolar sırasında Timoşenko’nun göstericilere hitaben yazdığı bir mektubu da okundu.

Bir televizyon konuşması yapan Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ise serbest ticaret anlaşması durumunda uygulanması gerekecek olan AB sınırlamalarının ekonomiye zarar vereceği gerekçesiyle anlaşma sağlanamadığını savundu.

Yanukoviç Rusya’dan baskı geldiği iddialarını ise kabul etmedi ve “Hiç kimse bizim Avrupalı Ukrayna hayallerimizi kıramaz. Ve hiç kimse bizi bu rüyaya taşıyacak doğru yolumuzdan şaşırtamaz” dedi.