Volgograd’da patlama, en az 18 ölü 40 yaralı

Volgograd’da patlama, en az 18 ölü 40 yaralı

Rusya’nın Volgograd kentinde demiryolu garında meydana gelen patlamada 18 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı. 

Patlama bugün yerel saatle 12.45'te tren garının içerisinde meydana geldi. Rusya İçişleri Bakanlığı, patlamayı doğrularken, Ria Novosti ajansına göre Anti-Terörizm Komitesi, saldırının bir kadın intihar eylemcisi tarafından gerçekleştiğini söyledi. 

Itar-Tass haber ajansı patlamanın garın girişine yerleştirilen metal detektörlerin yakınında meydana geldiğini duyurdu. 

Polis ve bomba uzmanları garın bulunduğu araziyi ve çevresini kontrol ediyor. 

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Ölü ve yaralıların sayısının artmasından endişe ediliyor. 

Eski ismi Stalingrad olan Volgograd, Volga nehrinin batı yakasında, başkent Moskova'nın 905 km güney doğusunda bulunuyor. Ekim ayı sonunda bu kentte düzenlenen intihar saldırısında 6 kişi ölmüş, 41 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı Dağıstan kökenli bir intihar eylemcisi gerçekleştirirken, Şubat ayında Soçi'de yapılacak Kış Olimpiyatları'nın güvenliği konusunda endişeleri arttırmıştı. 

Çeçen lider Doku Umarov, Temmuz ayında yaptığı videolu açıklamada, Rusya'nın 2014 Kış Olimpiyatları'nı düzenlemesini engellemek için 'maksimum güç' kullanılması talimatını vermişti. 

İki gün önce de Kuzey Kafkasya Bölgesi şehirlerinden Pyatigorsk’te, trafik polisi binasının yakınında bomba yüklü araçla yapılan saldırı da iki kişi ölmüş, 10'dan fazla kişi de yararlanmıştı.