Xaver Türkiye'ye geliyor, Avrupa'da 10 ölü

Xaver Türkiye'ye geliyor, Avrupa'da 10 ölü

Doğu ve Kuzey Avrupa'yı vuran Xaver kasırgası iki günde 10 kişinin hayatına mal olurken,  yönünü Türkiye'ye çevirdi.  İstanbul'da İDO bazı seferleri iptal etti.

İngiltere, Hollanda, Belçika, Almanya ve İskandinavya'dan sonra Polonya'yı vuran Xaver, bu ülkede 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Polonya'da ayrıca 400 bin ev elektriksiz kaldı.  Avrupa genelinde 10 kişi hayatını kaybetti.

Perşembe günü İngiltere'de bir ağır vasıta şoförü kasırga nedeniyle İskoçya'da bir trafik kazasında hayatını kaybederken, tekerlekli sandalyeli bir kişi İngiltere'de devrilen ağaç altında kalarak can verdi. Danimarka'da 70 yaşlarında bir kişi kasırganın devirdiği kamyonetinde yaşamını yitirdi. İsveç açıklarında Filipinli iki denizci dalgalara kapıldı. Cenazelerinin bulunması için umut yok.

Almanya'nın kuzey bölgelerinin önemli bir kısmı ile başkent Berlin gibi diğer bazı bölgelerinde Cuma günü okullar kapalı kaldı. Belçika'da 1953'te binlerce kişinin hayatını kaybettiği fırtına ardından, Xaver kasırgası endişe yarattı. Ancak bu kez bentler ve kum torbaları bu son onlarca yılın en şiddetli kasırgasına direndi. Gece saatlerinde su seviyesi 6,33 metre yükseldi.

Hollanda'da su baskınları Rotterdam ve komşu Dordrecht kentini vurdu. KLM havayolu şirketi Cuma günü 20 dolayında uçuşu iptal etti.

Xaver kasırgası bu kez Türkiye'de bekleniyor.  Meteoroloji servislerine göre yağmur, kar ve soğuk bugünden sonra Türkiye'yi de etkileyecek. Sıcaklıkların 10 dereceye kadar azalması beklenirken, İstanbul'da olumsuz hava koşulları nedeniyle İDO'nun bazı dış hat seferleri iptal edildi.