YEK-KOM'dan Tamil yürüyüşüne destek

YEK-KOM'dan Tamil yürüyüşüne destek

18 Mayıs 2009 tarihinde Tamillere karşı uygulanan soykırım Almanya'nın Düsseldorf kentinde yapılan yürüyüşle kınandı. Yürüyüşün ardından yapılan mitingde konuşan NRW parlamentosu eski milletvekili Ali Atalan ve YEKKOM Eşbaşkanı Hamide Akbayır, Kürtlerin Tamillerin özgürlük mücadelesine tam destek verdiğini söyledi.

Sri Lanka ordusu 18 Mayıs 2009 günü Tamil halkının bağımsızlık mücadelesini kanla bastırmıştı. Onbinlerce Tamilli’nin vahşice katledildiği operasyon hala bir soykırım olarak kabul edilmiyor. Bu katliama karşı haklarını aramaktan vazgeçmeyen Tamil halkı, diasporada 18 Mayıs soykırımın unutulmaması, katillerinin Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesi önünde hesap vermeleri için mücadele yürütüyor.

18 Mayıs katliamının yıldönümünde Cumartesi günü Almanya'nın Düsseldorf kentinde bir protesto yürüyüşü gerçekleştirildi. Siyahlara bürünen 2 bin kişiye yakın Tamilli ve dostları Düsseldorf tren istasyonu önünden Kuzey Ren Vestifalya (NRW) Eyalet Parlamentosu önüne kadar yürüdü. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşün ardından NRW meclisinin önünde bir miting düzenlendi.

'TAMİLLERİ EN İYİ KÜRTLER ANLAR'

Mitinge katılan NRW eski parlamenteri Ali Atalan ve Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM) Eşbaşkanı Hamide Akbayır birer konuşma yaptı. Kürt siyasetçiler, 18 Mayıs katliamının bir an önce tanınması isteyerek Tamillerin özgürlük mücadelelerine tam destek verdiler. Tamillerin özgürlük mücadelesi ve Kürt halkının mücadelesi arasındaki benzerliklere dikkat çeken Akbayır şöyle konuştu:

“Her iki halk aynı idealler için kendi özgür kimlikleri için faşist düzene karşı aynı zamanda silahlı mücadele başlatmış ve bu yolda çok değerli militanlarını kaybetmiştir. Katliamdan geçirilen Tamil halkının acılarını en iyi Kürtler anlar. Çünkü Kürtler de tarihleri boyunca birçok katliamdan geçirilmişlerdir. Bundan böyle biz YEKKOM olarak her zaman özgürlükleri için mücadele veren halklarla dayanışmayı bir görev olarak biliyoruz. Bugün de burada Tamil halkının yanında yerimizi alarak onların acılarını paylaşıp politik taleplerini desteklediğimizi bir görev biliyoruz.”