YPG Basın Merkezi çalışanı yaşamını yitirdi

YPG Basın Merkezi, Arîn Cudî’nin (Ahîn Fayiq Îbrahîm) 31 Ocak 2016’da Hol bölgesine giderken araçlarının mayına çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini duyurdu.

YPG Basın Merkezi, basın emekçisi Arîn Cudî (Ahîn Fayiq Îbrahîm) adlı elemanlarının 31 Ocak 2016’da, saat 20.00 dolaylarında, Tirbespiyê’ye giderken araçlarının mayına çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini, bir YPG üyesinin de yaralandığını duyurdu.

YPG Basın Merkezi, 1996 yılında Tirbespiyê kasabasında doğan Arîn’in 2013 yılında YPG saflarına katıldığını belirterek, çetelerin saldırılarına karşı Cizîr kantonunun çeşitli bölgelerinde aktif direniş içinde olduğunu kaydetti.

Arîn’in basın çalışmalarında da direnişi kitlelere ulaştırma görevini yerine getirmek için YPG Basın şehitleri Mazlûm ve Keder’le birlikte savaşın en sıcak mevzilerinde görev yaptığı, bir yandan savaşırken bir yandan da basın çalışmaları yürüttüğüne yer verilen açıklamada şöyle denildi: “Heval Arîn, DAIŞ işgalciliğine karşı Şengal’de insanlık koridorunun açılması direnişi, Til Koçer, Rabîa, Cezaa ve Til Hemis’te hem bir savaşçı hem bir basın emekçisi olarak aktif rol aldı. An oldu, arkadaşlarının önünde DAIŞ faşizminin üzerine yürüdü, an oldu direnişi ölümsüzleştiren karelerle halka gerçekleri ulaştırmanın militanı oldu. Ama her zaman büyük bir coşku ve heyecanla direnişe ortak olup görevini büyük bir azimle yerine getirdi. Son olarak Hol bölgesinde büyük bir istek ve iradeyle çalıştı. Bu hamlenin kitlelere ulaştırılmasında en büyük emeğin sahibi oldu.”

YPG açıklamasında 31 Ocak günü planlama toplantısından görev alanına dönerken araçlarının DAIŞ çetelerinin yola döşediği mayına çarptığı ve olayda Arîn’in şehit düştüğü, yanındaki bir diğer arkadaşının da yaralandığı belirtildi.

Açıklamanın sonunda Arîn ailesine, mücadele arkadaşlarına, YPG basın emekçilerine ve tüm Rojava halklarına başsağlığı dileyen YPG Basın Merkezi, onun görevini en iyi biçimde yerine getirmek suretiyle onu mücadelelerinde yaşatacaklarının sözünü verdi.

Basın şehidinin kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Arîn Cudî

Adı soyadı: Ahîn Ibrahîm

Ana adı: Fasla

Baba adı: Fayiq

Doğum yeri: Tirbespiyê

Şehadet yeri ve tarihi: Hol – 31/01/2016