Yunanistan’da sel felaketlerinde ölü sayısı 7’ye çıktı

Yunanistan’da meydana gelen sel felaketlerinde ölü sayısı 7’ye çıkarken, kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Salı gününden perşembe gününe kadar Selanik’te şiddetli yağışlar sel felaketlerine yol açtı.

Yetkililer tarafından verilen yeni bilançoya göre, son 24 saat içerisinde ikisi 80’li yaşlarda kadın, biri de 69 yaşında bir erkek olmak üzere üç kişinin daha cenazesi bulundu.

Ordunun da destek verdiği itfaiyeciler Selanik’teki sel felaketinde birçok köyde mahsur kalan yüzlerce kişiyi kurtarmak için yoğun çaba sarf ederken, hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 7’ye yükseldi.

Kurtarma operasyonlarında helikopterler ve botlar da kullanılıyor.  Bölgedeki birçok köye ırmakların taşması nedeniyle bloke olmuş durumda. Yayınlanan görüntülerde özellikle Palamas köyünde sokaklar ve evlerin sular altında olduğu görüldü.  Kurbanların sayısının artmasından endişe ediliyor.

Uzmanların "24 saat içinde düşen su miktarı açısından olağanüstü bir olay" olarak nitelendirdiği "Daniel" adlı fırtına, pazartesi ve salı günleri Atina'nın 300 km kuzeyindeki Magnesia başta olmak üzere, liman kenti Volos ve Pelion dağı köylerini vurdu. Çarşamba ünü fırtına Karditsa ve Trikala çevrelerini de etkisi altına aldı.

Perşembe günü Yunan itfaiyecilerin sözcüsü Yannis Artopios, uzun nehirlerin geçtiği Yunanistan'ın en büyük Teselya ovasının "muazzam bir göle” dönüştüğünü açıkladı. Cuma günü Teselya'yı ziyaret edecek olan Başbakan Kiriakos Miçotakis tarafından bir koordinasyon hücresi kuruldu.