1 MART GÜNDEM

1 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-KJK Koordinasyonu: Türkiye’de barışın, huzurun, halklar arasındaki kardeşliğin, toplumsal özgürlük ve demokrasinin yolu Önder Apo üzerindeki tecridin kırılması ve Kürt düşmanlığının sonlandırmasından geçmektedir.

-HDP Eleşkirt Belediye Eşbaşkan adayı olan Rıfat Yerlikaya, halkla el ele verip Eleşkirt'i yaşanabilir bir hale getireceklerini belirterek, "Halkımıza söz verdik, çalışmalarımız mutlaka sonuç verecektir" dedi.

- Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat, Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için açlık grevlerini sürdüren Leyla Güven ve cezaevlerindeki tutsaklarla dayanışma amacıyla Cuma günü İsveç Parlamentosu'nda açlık grevine başlayacağını açıkladı.

-AKP hükümetinin TOKİ’ler ile birlikte sürekli olarak propaganda malzemesi yaptığı İŞKUR’daki gerçekler rakamlarla ortaya çıktı. Van’da 2018 yılında İş-Kur’a başvuran 15 bin kişiden sadece 300 kişiye iş imkanı sağlandı.

-Çoğu zaman isimleri bile bilinmeyen genç ruh ve bedenlerin kan ve alın teriyle örülen Rojava devriminde kadrajımızı YPJ'nin cephe şoförlerinin çeviriyoruz ve kadın ordusunun cephe şoförlerinden onların yaşamlarını dinliyoruz.

-Sol Parti, Strasburg’da Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması talebiyle devam eden açlık grevi eylemcilerinin hükümet yetkililerine gönderdiği mektubu meclisin gündemine taşıdı.

-İktidar partisi CDU’nun genel başkanı Kramp-Karrenbauer, YPG/QSD’nin sağ yakaladığı DAİŞ’liler içinde çifte vatandaş olanların Alman vatandaşlığının iptal edilmesini ve Almanya’ya alınmamasını istedi.