1 Mayıs mesajları: AKP-MHP iktidarı emek ve Kürt düşmanıdır

1 Mayıs'ı kutlayan HDP ve DBP, AKP-MHP iktidarının emekçi ve Kürt düşmanı politikalarına dikkat çekerek, direnişi büyütmeye çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 1 Mayıs dolayısıyla yazılı açıklamalar yaptı. Şenyaşar Ailesi de kutlama mesajı yayımladı. 

HDP Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse tarafından yapılan açıklamada, 1 Mayıs şehitleri anıldı. Köse, "AKP-MHP iktidarı, 44 yıl önceki yöntemlerin inceltilmiş halini her gün derinleştirerek, yeni rejimin inşasını tamamlamak için adım adım ilerliyor. Geçmişten günümüze işçilere, emekçilere, kadınlara, Kürtlere ve bu topraklarda yaşayan diğer halklara ve kimliklere karşı yürütülen baskı, sindirme ve katliam geleneği, AKP-MHP ittifakı eliyle yoğun bir biçimde sürdürülüyor" dedi.

Köse, şunları da kaydetti: "1 Mayıs 1977’de yitirdiğimiz canlarımızı unutmamak ve hesap sormak için mücadeleyi yükseltiyoruz.  İş-Aş, adalet ve özgürlük için herkesi 1 Mayıs’ın ruhuna yakışır şekilde mücadeleye çağırıyoruz."

DBP: ERDOĞAN İKTİDARININ SONUNU HAZIRLAYACAĞIZ

DBP Genel Merkezi, AKP-MHP iktidarının işçi sömürüsünü derinleştirdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Kürt halkına karşı tankıyla, topuyla bir savaş yürütürken, emekçi kesimlerin direnişine ise copla, gaz bombasıyla, şiddetle saldırmaktadır. Tüm amacı kendi ömrünü uzatmak olan, saraylardaki yaşantılarını korumak olan bu kesimler, kendilerine ve yandaşlarına ekonomik refahı sağlarken, milyonlara ise açlığı reva görmektedirler."

DBP, açıklamasının sonunda şu mesajları verdi: "Kadın özgürlük çığlıklarının, Newroz direnişçiliği ile birleşerek 1 Mayıs’ta emeğin mücadelesini yükselterek mücadelemizi büyüterek tek adam iktidarının sonunu hazırlayacağız. Engellenmek istenilen demokratik hak ve özgürlüklerin ancak ve ancak dayanışma ruhuyla anlam kazanarak yenilgiye uğratılacağına olan inancımızla 1 Mayıs emek ve dayanışma gününü kutluyor, umudu örgütlüyoruz.”

ŞENYAŞAR AİLESİ'NDEN 1 MAYIS MESAJI

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın direnişi 54. gününde. Aile, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle direnişine Suruç’ta bulunan evinde devam ediyor.

Şenyaşar Ailesi'nin sanal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Adaletin, siyasi baskı altında ezildiği bu dönemde; hak, hukuk, adalet adına bizleri yalnız bırakmayan tüm avukatlara sonsuz teşekkürler. Her koşulda sesimize ses katan vicdanlı insanlara da selamlar. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun."