26 ŞUBAT GÜNDEM

26 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, HDBH ve bileşenlerinin seferber olması halinde içeride ve dışarıda tüm imkanlarını tüketen AKP-MHP faşizminin tarihe gömüleceğini söyledi.

-Leyla Güven, Nasır Yağız ve diğer açlık grevi direnişçilerinin bugün tarihi bir destan yazdığını belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, "Bu destan da yarın daha büyük bir destanın temelini oluşturacaktır" dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Avrupa Konseyi (AK) önünde sürdürülen özgürlük nöbeti, 349’uncu haftasında Basel grubuyla devam ediyor.

-Nugihan ve Fatoş İke’den Gülistan İke’ye mektup: Bu topraklarda nehirler lale renginden akmasın ve elma hayatın tadını versin diye, Newroz özgür baharlar doğursun diye sen gülüşün ile günışığı ol güzelim.

-Hakkari’de istediği desteği bulamayan AKP, hemen hemen her hafta bir bakanını Hakkari’ye gönderiyor. AKP’nin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AKP iktidarı döneminde Hakkari’ye 12 milyar yatırım yapıldığını iddia etmesi tepkilere neden oldu.

-Ekonomik krizden kaynaklı tanzim satışları başlatan AKP’nin bu politikasının seçim odaklı olduğunu söyleyen HDP vekili Rıdvan Turan, ciddi önlemler alınmadığı taktirde gıda kıtlığı yaşanabileceğini belirtti.

-Açlık grevi eylemcilerinin direnişine karşı uluslararası kurumların sessizliğine tepki gösteren TEV-DEM Kobanê Kantonu Eşbaşkanı Eyşe Efendi, direnişçilerin dünyaya karşı mücadele verdiğini söyledi.

-HDP’nin Kars adayı Ayhan Bilgen, “31 Mart açacağı yeni bir sayfa ile Kars, birlikte yaşama kültürünün aynı zamanda katılımcı, şeffaf bir yönetim alışkanlığına dönüşmesinin dönük noktası olacaktır” dedi.

-Türk Adalet ve İçişleri Bakanlıkları, noterliklere GBT sistemini dayatarak yargı tarafından yakalama kararı olanların yakalanmalarını sağladıkları ortaya çıktı.