27 ŞUBAT GÜNDEM

27 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-KCDK-E’nin çağrısı ile Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar, Belçika’nın başkenti Brüksel’de açlık grevleri direnişlerine dikkat çekmek, Avrupa kamuoyunun sessizliğini protesto etmek amacıyla eylem düzenleyecek.

-DTK’den Zelal Bilgin, Eşbaşkanı Leyla Güven açlık grevine başladığında cezaevinde, 33 gündür de evinde yanında kalanlardan. Bilgin, Güven’in sağlık durumunun yanı sıra iradesini, inancını, kararlılığını ve umudunu anlattı.

-Kürt Halk Önderi’ne yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı Strasbourg’daki açlık grevi direnişi 73’üncü gününde eylemcilerin kalıcı sağlık sorunları belirginleşirken, doktorları, hem sorunun çözülmesi için adım atılmasını hem de eylemcilerin iradelerine saygı duyulmasını istiyor.

-14 aktivistle Strasburg’da açlık grevi eylemi 73. güne giren KCD-E Eşbşakanı Yüksel Koç’un kızı Dilan Koç’un mektubuna Federal Alman Hükümeti “Yapacağımız bir şey yok, babanıza söyleyin eylemi bıraksın” şeklinde skandal bir yanıt verdi.

-AKP'nin işgal ettiği belediyelerden Fınka Botan Belediyesi'ni yeniden halk adına alacaklarını söyleyen HDP’nin eşbaşkan adaylarından Ahmet İmre, beldeyi halkla birlikte yönetecekleri mesajını verdi.

-HDP Cizre Belediyesi Eşbaşkan Adayı Berivan Kutlu, Leyla Güven'in direnişine dikkat çekerek, artık bu sessizliğin son bulması gerektiğini, yoksa sonuçların herkes için çok ağır olacağını söyledi.

-Avrupa Tecrite Karşı Yaşam Platformu, açlık grevi direnişçilerini sahiplenmek için 2 Mart'ta Köln'de yapılacak mitinge katılım çağrısında bulundu.

-Van’da sağlık sorunları giderek kangrenleşiyor. Sağlık hizmetinin hemen hemen hiç olmadığı Van’da son bir ay içinde 70 doktor istifa etti.

-Erdoğan ve Soylu’nun ‘HDP legal bir parti değildir’ açıklamalarına tepki gösteren HDP Van milletvekilleri, "Legal olmayan bir şey var ise o da AKP ve Soylu’dur. Açlık grevi direnişi ve yaklaşan seçim zaferi nedeniyle AKP böyle konuşuyor" dedi.

-ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, karbondioksit salınımlarının katlanması halinde ‘alçak bulutların’ yok olması ve küresel ısınmanın hızlanması kaçınılmaz hale gelecek.