28 ŞUBAT GÜNDEM

28 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Açlık grevinin 40. gününde olan, Mexmur İştar Meclisi Üyesi Fadile Tok, "Biz gücümüzü zindan direnişçilerden, Leyla ve Nasır'dan alıyoruz. Eylemimize başladığımız ilk günkü gibi kararlı ve güçlüyüz" dedi.

-Strasbourg’da tecride karşı 14 aktivistle birlikte açlık grevi eyleminde 74. güne giren KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç’un ablası Cahide Yıldırım, kardeşiyle gurur duyduğunu ve sonuna kadar desteklediğini söyledi.

-AKPM ve İsviçre Ulusal Parlamento üyesi Manuel Tornare, Erdoğan rejimini diktatör bir yapı olarak değerlendirerek, Öcalan üzerindeki tecridin kabul edilmez olduğunu söyledi. Tornare, “Erdoğan’ın, Ermenilere yapılanların aynısını Kürtlere yapmayı hedeflemesinden korkuyorum” dedi.

-Neredeyse nüfusu kadar mülteci barındıran, ekonomik ve siyasi krizi büyüyen ve Hizbullah’ın devletten güçlü olduğu Lübnan, büyük sorunlara gebe.

-Efrînli kardeşler Fewzi ve İsmet Qeretepe, Öcalan ile tanışan ve defalarca görüşenlerden. Öcalan’ın o zamanlar söylediği ‘3. Dünya Savaşı Ortadoğu’da yaşanacak’ gibi sözlerini bugün anlamaya başladıklarını söylüyorlar.

-HDP Kasrik Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sosın Buğday, “Başta eğitim ve sağlık alanları olmak üzere her alanda hizmetlerimizi sunacağız. Bunun yanı sıra tarım ve hayvancılık üzerine de çalışmalar, projeler hazırladık" dedi.

-Kayyumun borç batağına sürüklediği HDP'nin İdil Belediyesi eşbaşkan adaylarından Murat Şen,”İdil halkı ile ittifakımız tam, kazanacağız" dedi.