31 EKİM GÜNDEMİ

31 Ekim Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-KNK'nin 18’inci Genel Kurulu’na katılan YNK'li Bilêse Cebar Ferman ve Zerdeşti Kürtleri temsilcisi Pir Lokman, Kürdistan'ın özgürlüğü için tüm partilerin ortak bir noktada buluşması gerektiğini söyledi.

-DAİŞ'in Fırat'ın kuzey yayında elinde bulunduğu son bölgeler havadan görüntülendi. Çetelerin son haftalardaki saldırılarını püskürten QSD savaşçıları, çete mevzilerini ağır silahlarla vuruyor.

-İHD Adana Şube Başkanı Öngür, hasta tutsaklar konusuna yasal mevzuat veya siyasi pazarlık değil, vicdani ve insani boyutta yaklaşılması gerektiğini söyledi.

-Erdoğan rejiminden 83 milyar Dolar alacağı olan İspanyol bankalarının başında gelen ve Garanti Bankası’nın yüzde 50 sahibi olan BBVA krizde. Türk Lirası’nın Amerikan Doları ve Euro karşısındaki yaşadığı tarihin düşüşün bir faturası da BBVA’ya kesildi.

-Arkeologlar Antep’e 10 km uzaklıkta bulunan antik kent Dülük’ün sırrını çözmek üzereler. Son olarak 2500 yıllık antik kente günümüzün yapılarına benzeyen dev bir hamam Hıristiyanlığın ilk döneminden kalma bazilika bulundu.

-Yok olmaya yüz tutan tandırlar, Ceyhan’da kadınların eliyle yeniden hayat buluyor.