6 gazetecinin duruşması görüldü

İstanbul ve İzmir'de haberleri nedeniyle haklarında dava açılan 6 gazetecinin duruşması görüldü.

Mezopotamya Ajansı (MA) Muhabiri Sadık Topaloğlu ve Gazeteci Sadiye Eser'in yargılandıkları davanın 4'üncü duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. “Örgüt üyesi” oldukları iddiasıyla yargılanan Eser ve Topaloğlu’nun katılmadığı duruşmaya avukatlar katıldı. Hakkında zorla getirme kararı olmasına rağmen tanık Özgür Baran duruşmaya katılmadı.
Av. Ayşe Acinikli, heyetin önümüzdeki günlerde değişeceğini belirterek, dosyanın karara taşınmasını talep etti.
Av. Özcan Kılıç, tanığın beyanlarının hukuken bir tutarlılığının olmadığını ifade etti.
Duruşma 21 Eylül'e ertelendi.

SAVCI 3 GAZETECİYE CEZA İSTEDİ

Gezi Direnişi sırasında katledilen Berkin Elvan’ın soruşturmasıyla ilgili yaptıkları haberler nedeniyle haklarında “Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlamasıyla dava açılan gazeteciler Canan Coşkun, Can Uğur ve Ali Açar’ın yargılandığı davanın duruşması İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Gazeteci Canan Coşkun’un ve avukatının katıldığı duruşmaya Uğur ve Açar katılmadı. Savcı, Coşkun, Acar ve Uğur’un cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme duruşmayı 7 Ekim’e erteledi.

İZMİR

Haber kaynaklarıyla yaptığı görüşmeler ve hazırladığı haberler bahane edilerek “örgüt üyeliği” iddiasıyla hakkında dava açılan Gazeteci Ruken Demir’in duruşması İzmir 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Demir ve avukatı Zafer İncin katıldı.
Duruşmaya bakan mahkeme heyetinin izinli olduğu görülürken, nöbetçi heyet, Gazeteci Demir’in el konulan hard disk ve diğer dijital materyallerine dair hazırlanan siber raporun incelenmesine karar verdi.
Duruşma 5 Ekim’e ertelendi.