İmir: HDP tarihi bir geleneğe ve 40 yıllık bir tecrübeye sahip

Kürdistan halkının 40 yıldır siyaset alanında olduğunu söyleyen HDP Milletvekili Nuran İmir, HDP'ye açılan kapatma davasına tepki göstererek, "HDP tarihi bir geleneğe ve 40 yıllık bir tecrübeye sahip" dedi.

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından aynı gün HDP'nin de kapatılması için iddianame hazırlandı. HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, HDP'ye yönelik kapatma davasına ilişkin konuştu. AKP iktidarının 2015 yılından bu yana HDP'ye karşı tasfiye planları yaptığını belirten İmir, "17 Mart'ta vekil arkadaşımızı sayın Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürüldü, ardından HDP'ye kapatılma davası açıldı.

Bu adım MHP kongresinde Bahçeli'nin elini güçlendirmek için atıldı. Aynı zamanda Kürt siyasi hareketini ve demokratik siyaseti tasfiye etmek istiyorlar. Fakat bilmiyorlar ki HDP 40 yıllık bir geleneğe ve siyasi tecrübeye sahip. Bu insanlık dışı ablukaya karşı, Kürt mücadelesinin milyonlarca gönüllüsü var" diye konuştu.

AKP-MHP ÜLKEYİ YÖNETEMİYOR

AKP-MHP'nin Kürt değerlerine düşmanlık ederek ayakta kalmaya çalıştığını söyleyen İmir, devamla şunları ifade etti: "AKP-MHP hükümeti ülkeyi yönetemiyor. Yaşanan kriz ve kaoslar gün geçtikçe daha da derinleşiyor, kendilerine yönelik tepkileri bastırmak için HDP'ye saldırıyorlar. Kürt sorunu çözülmediği sürece, Türkiye hiçbir zaman özgürleşmeyecek ve gelişmeyecek. Türkiye'nin durumuna baktığımızda her alanda bir kriz yaşanıyor. Toplumsal, siyasal, ekonomik krizler var. AKP artık içeride ve dışarıda ülkeyi yönetemiyor.

AKP-MHP varlığını sürdürmek için Kürt halkına düşmanlık yapıyor, ırkçılığı geliştiriyor. Kürt halkı birlikte bir yaşam için mücadele ediyor. Ama AKP bugün kendi şahsi çıkarları için hareket ediyor. Fakat AKP'nin politikalarına baktığımızda, şahsi çıkarları da başlarına bela olmuş durumda. Bu çıkarlar için birlikte yola çıktıkları insanları satıyorlar. Türkiye halklarına hizmet etmek gibi bir amaçları yok."

SORUNLAR DAHA DA DERİNLEŞİYOR

HDP'ye yönelik saldırıların amacının mücadelelerine darbe vurmak olduğunu vurgulayan İmir, "Bu planlarla gündemdeki tartışmaların önünü almak istiyorlar. Çünkü ülkedeki siyasi ve ekonomik krizler ve sorunlar daha da derinleşiyor. AKP iktidarı bu sorunlarla muhatap olmak yerine, tam tersi sorunların üzerini örtmeye çalışıyor. Fakat bu saldırılar AKP-MHP iktidarının ömrünü uzatmayacaktır. Artık sonları geldi. Garê operasyonu ile Türkiye siyasetinin şekli tamamen değişti. Başarısızlıklarının üstünü örtmek için de aralıksız HDP'ye saldırıyorlar. Türkiye toplumu artık gerçeği görüyor" şeklinde konuştu.

AKP-MHP'nin kendilerine karşı olan herkesi 'terörist' ilan ettiğine dikkat çeken İmir, "AKP-MHP kendisi gibi düşünmeyen insanları istemiyor. Kendilerine destek vermeyen herkesi hedef gösterip terörist ilan ediyorlar. AKP-MHP'nin Türkiye'nin politikaları toplumun hayrına değil. Bu ülkenin değerlerinin AKP-MHP'nin çıkarlarına kurban edilmesine asla izin vermeyeceğiz.

Bugün sadece HDP'ye yönelik saldırılar yok, tüm muhalif kurumlar hedef haline getirilmiş durumda. Biz bu ülkede demokrasi, hukuk, hak ve özgürlüğü savunuyoruz. Eğer barış, demokrasi, birlikte yaşamayı istemek ve Kürt varlığını savunmak suç ise bizler bu suçu işliyoruz. Bizler bu mücadele çizgisinin gönüllüleriyiz. Bu sistem halkı çıkarlarına kurban ediyor. Biz ise halka hizmet etmek için mücadele ediyoruz. HDP halkların partisidir ve tüm toplumu kucaklıyor" dedi.

40 YILLIK GELENEK

Kürdistan halkının yaklaşık 40 yıldır siyaset alanında mücadele ettiğini hatırlatan İmir konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "40 yıldır bu anlayış Kürt siyasetine karşı düşmanlık yapıyor. Kürtlerin partisi birçok defa hukuksuz bir şekilde kapatıldı. Fakat hiçbir zaman Kürt siyasetinin önünü alamazlar. HDP hukuksuz bir şekilde kapatılsa dahi, sadece bir tabela ve binayı kapatmış olurlar. Ama kapattıkları her partinin ardından daha güçlü bir şekilde geliyoruz. Biz tarihi bir geleneğe sahibiz. Bu hukuksuzluğa karşı elbette HDP'nin birçok dostu da yanımızda. HDP olarak tüm senaryolara karşı kendimizi hazırladık."