İngiliz milletvekili Mishra’da Johnson’a Maxmur’a saldırı önergesi

İngiliz milletvekili Navendu Mishra, Başbakan Boris Johnson’a işgalci Türk devletinin Maxmur’a yönelik düzenlediği saldırılara ilişkin bir soru önergesi verdi. Önergeye yanıt veren Johnson, saldırıyı araştıracaklarını belirtti.

İngiltere İşçi Partisi milletvekili Navendu Mishra, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un yanıtlaması üzerine işgalci Türk devletinin Maxmur’a yönelik düzenlediği saldırılara ilişkin bir soru önergesi verdi.

Güney Kürdistan’da haziran ayının başında Maxmur Mülteci Kampına Türk SİHA’ların saldırdığını hatırlatan Mishra, “Bu saldırılar Nisan ayında bu yana Türk devleti tarafından Kürtlere karşı başlatılan ve hala süren askeri eylemlerin bir parçası olarak gelişmektedir. Aynı zamanda Türk başsavcısı, ülkenin önde gelen Kürt yanlısı partiyi kapatmak amacıyla hazırladığı iddianameyi daha da genişletmeye çalıştığını öğrendik. Bu, azınlık topluluğuna yönelik utanç verici bir saldırıdır. Başbakan acaba Türk hükümetinin saldırılarını kınayarak ve NATO müttefikimiz Türkiye’nin Kürt halkına karşı bu saldırılarını durdurmasını talep edecek mi?” diye sordu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise Güney Kürdistan’daki durumun son derece karmaşık olduğunu belirterek şunları belirtti: “Şunu kabul etmemiz gerekir ki Kürt savaşçıları DAİŞ ve Beşar Esad’ın güçlerine karşı olağanüstü bir görev yerine getirdiler. Ancak açık ki Kürtlerin uzun bir döneme tekabül eden Türk güçleriyle sorunları var. Yine kendileri (Kürtler) de büyük bir mülteci akışı krizinin yükünü taşımaktadırlar.”