İntikâm birimleri: Faşizm tükeniyor, direnişi büyütelim

İntikâm birimleri, Van'da iktidar güçleri ve işbirlikçilere yönelik eylemler düzenledi. Birimler, faşizmin tükenmekte olduğunu belirtti, "Direnişi büyüteceğiz" dedi.

Şehit Sema Koçer-Şehit Tekoşin Amanos İntikâm Birimi tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

'FAŞİST REJİM TÜKENMİŞTİR'

"Her fırsatta Kürt halkına ve değerlerine saldırmaktan geri  durmayan AKP-MHP faşizmi, siyasi ve askeri operasyonlarına tüm  Kürdistan'da ve Türkiye metropollerinde aralıksız devam etmekte. Yine bu dönemde en çok etkilenecek olan zindanlarda da yaşam hakkını hiçe saymakta. Ancak AKP-MHP faşizminin bu fırsatçılığına ve saldırılarına karşı Kürdistan halkı saldırılara boyun eğmeyip direnişi büyüterek kendi sağlık ve güvenliği için ortak ruh ve bilinçle hareket edecektir. Faşist rejim her alanda tükenmiştir; ekonomisi bitmiş, uluslararası alanda güvenilirliğini yitirmiş, yalan yanlış anlatımlarla çalgı çengi ile ayakta kalmaya çalışmaktadır. Tarihi fırsat elimizdedir. Tüm Kürdistan devrimci, sol-sosyalist gençleri, bu tarihi fırsatta AKP-MHP faşist rejimine karşı sokaklarda onların işbirlikçilerini cezalandırmalı, ekonomik destek veren her kurumunu yakıp yıkmalıdır.

'ÖNDERLİĞİMİZİN ETRAFINDA ATEŞTEN ÇEMBERİZ'

Biz intikâm birimleri halkımızla beraber faşizmin saldırılarını boşa çıkaracak eylem çizgimizle var olmaya, kırmızı çizgimiz olan Önderliğimiz etrafında ateşten çemberi büyütmeye devam edeceğiz.
Başta Önderliğimizin özgürlüğü olmak üzere halkımız özgür bir yaşamla buluşuna dek asla durmayacağız. AKP-MHP faşizminin tüm kaleleri ve ona destek veren tüm işbirlikçi kurum, kuruluşları, bireyleri hedefimiz olacaktır."

EYLEMLER VE UYARILAR

İntikâm birimleri, son günlerde Van'da düzenlediği eylemlere ilişkin şu bilgileri verdi:

"8 Nisan'da Van İpekyolu Gündoğdu Mahallesi Erbek Sokak'ta kalan AKP meclis üyesi, aynı zamanda korucu olan İdris Surki'nin evine el yapımı patlayıcı ve kısa namlulu silahla eylem düzenlenmiştir. İşbirlikçiliği bırakmadığı takdirde yaklaşımımız daha farklı olacaktır, diye kendisine bildirilmiştir.

14 Nisan'da Van Edremit köy içi kanal boyunda gençlere ajanlık dayatmasına bulunan işgalci istihbarat polisleri öz savunma birimlerimiz tarafından her iki cepheden el yapımı patlayıcı havai fişekle vurulmuş, düşman aracı hasar almış, araç camından rastgele ateş ederek alandan çıkmıştır. Birimlerimiz güvenli bir şekilde ayrılmıştır.

19 Nisan'da Van İpekyolu Xaçort'ta Maxmûr'a ve Zinî Werte'ye yapılan saldırılara karşı öz savunma intikâm birimlerimiz protesto temelinde sokakları tutarak  propaganda yapmıştır. Müdahaleye gelen işgalci düşman polisleri birimlerimiz tarafından kısa namlulu silah ve el yapımı patlayıcı ile vurulmuştur. Düşman yaşanan çatışma sonrası geri çekilmiştir. Birimlerimiz sabaha kadar mahallede güvenliği sağlamıştır.

20 Nisan'da İpekyolu Yenimahalle'de işbirlikçi BİM marketi ve markete ait iş yeri aracı tarafımızdan yakılmış, bina ve araçta maddi hasar oluşmuştur.

20 Nisan'da Van İpekyolu'nda işbirlikçi AKP meclis üyesi Veysi Mutlu'nun aracı yakılmış, araçta maddi hasar oluşmuştur. İşbirlikçiliği bırakmadığı takdirde yaklaşımımız daha farklı olacaktır, diye kendisine  bildirilmiştir.

22 Nisan'da Van İpekyolu Karşıyaka Mahallesi son durakta işbirlikçi AKP'li, aynı zamanda korucu Mehdi Toran'ın evi kısa namlulu silahla taranmış ve el yapımı patlayıcı atılmıştır. İşbirlikçiliği bırakmadığı takdirde yaklaşımımız daha farklı olacaktır diye uyarılmıştır.

23 Nisan'da Van merkez ilçelerinde 'zindanlara özgürlük' konulu yazılama çalışması yapılmıştır."