İntikam Birimleri üç kentte en az 30 eylem gerçekleştirdi

Şehit Sakine Cansız-Şehit Savaş Amed-Şehit Sema Koçer-Şehit Baran Dersim İntikam Birimleri, Nisan ayı içerisinde Amed, Van ve İstanbul’da en az 30 ayrı eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu.

İntikam Birimleri yazılı bir açıklama ile aylık bilançolarını yayınladı. Açıklamada, mevcut siyasi süreç için “AKP MHP faşist zihniyetinin sömürü, baskı ve insanlık değerlerini alaşağı etmek istediği bir süreç” denildi.

Buna karşı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlükçü paradigmasına vurgu yapan İntikam Birimleri, “Direnen insanlık onurunu korumak için, her zaman mücadele içerisinde olmuş ve insanlık onuru için en büyük mücadeleyi ve bedeli veren, direnişi açığa çıkaran da kadınların örgütlü mücadelesi olmuştur” dedi.

Türk devletinin ciddi bir krize girdiğini belirten İntikam Birimleri, “Bu krizin en büyük nedeni Önder Apo üzerinde uygulanan tecridin devam ediyor olmasıdır” tespitinde bulundu.

Çözümün adresinin Öcalan olduğunu kaydeden İntikam Birimleri, Öcalan etrafında direniş çemberini örmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Kürdistan gençlerini yönlerini dağlara vermeye çağıran İntikam Birimleri, Nisan ayı bilançosunu ise şöyle açıkladı:

“1 Nisan günü Van İpekyolu Xacort Sürmeli kanal bölgesinde öz savunma birimleri yol kapatıp tecrit konulu konuşmalar yaptı. Mahalleye girmeye çalışan düşman kontralar, mahalleye girmeden öz savunma birimlerimiz tarafından el yapımı patlayıcılar ile vuruldu.

1 Nisan’da Van Edremit Şabaniye'de AKP çete üyesi korucunun evine parça tesirli bomba atılarak eylem düzenlendi.

2 Nisan’da Van İpekyolu Bostaniçi polis karakoluna kısa namlulu silahlarla eylem düzenlendi. Eylem sonucu polis ölü ve yaralıları netleştirilemedi.

2 Nisan’da Van İpekyolu Karşıyaka Mahallesi'nde mahalle öz savunma birimleri yol kesip halka tecrit konulu anlatımlar yaptı.

2 Nisan’da İstanbul Sultangazi Esentepe’de iki yaya yürüyen polise el yapımı patlayıcı atıldı. Her iki poliste yaralandı.

2 Nisan’da İstanbul Küçükçekmece Sefaköy’de faşist AKP’li kişilere ait iki araç yakılarak imha edildi.

2 Nisan’da İstanbul’un Sultangazi ilçesinde bulunan AKP-MHP faşist rejimine mali destek sağlayan maden şirketinin binası ve 2 aracı ateşe verildi, yüzbinlerce liralık maddi hasar meydana geldi

3 Nisan’da İstanbul Ümraniye Mustafa Kemal’de AKP işbirlikçisine ait işyeri yakıldı işyerinde maddi hasar oluştu .

3 Nisan’da İstanbul Gaziosmanpaşa Küçükköy’de uyuşturucu satışı yapılan eve yanıcı madde atılarak ev yakıldı, kullanılamaz hale getirildi.

4 Nisan'da Van İpekyolu Xaçort'ta mahalleye gelen gençlere GBT kontrolü yapan, sokaktaki halkımıza kötü davranan işgalci polislere öz savunma birimleri müdahale ederek mahalleden çekilmelerini sağladı. Çıkan çatışmada düşman geri çekilmek zorunda kaldı.

5 Nisan'da Amed Sur Melikahmet'te uyuşturucu satıcılarına müdahale edildi. Uyuşturucu satışının yapıldığı ev el yapımı bomba ve havai fişekle vuruldu. Ev kullanılamaz hale getirildi.

5 Nisan'da İstanbul Kadıköy Bostancı'da faşist AKP'lilere ait 4 lüks araç yakılarak imha edildi.

5 Nisan’da Amed’in Yenişehir ilçesine bağlı Fiskaya mahallesinde devriye atan Türk polislerine el yapımı patlayıcılarla eylem düzenlendi, eylemde düşmana darbe vuruldu.

8 Nisan’da Amed’in Sur ilçesine bağlı Melik Ahmet Caddesi üzerinde bulunan A101 marketine el yapımı patlayıcılarla eylem düzenlendi. Eylemde market kullanılamaz hale getirilerek, büyük oranda hasar verildi.

8 Nisan’da İstanbul Gazi mahallesinde bulunan PTT önüne el yapımı patlayıcılı pankart eylemi yapıldı.

9 Nisan’da İstanbul Kadıköy Bostancı’da AKP’lilere ait 4 araç yakılarak imha edildi.

12 ve 15 Nisan günlerinde İstanbul’un Kartal ilçesinde faşistlere ait 5 araç yakılarak imha edildi

14 Nisan’da Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'nde, gençler Zînî Wertê bölgesine yönelik bombardıman nedeniyle işgalci Türk ordusunu ve alana askeri yığınak yapan KDP’yi protesto etti.

15 Nisan'da Van İpekyolu Gündoğdu Mahallesi Erbek Sokak'ta kalan AKP meclis üyesi, aynı zamanda korucu olan İdris Surki'nin evine el yapımı patlayıcı ve kısa namlulu silahla eylem düzenlendi, işbirlikçi uyarıldı.

14 Nisan'da Van Edremit köy içi kanal boyunda gençlere ajanlık dayatmasına bulunan işgalci istihbarat polisleri öz savunma birimlerimiz tarafından her iki cepheden el yapımı patlayıcı ve havai fişekle vuruldu. Düşman aracı hasar almış, araç camından rastgele ateş ederek alandan çıkmıştır.

19 Nisan'da Van İpekyolu Xaçort'ta Maxmûr'a ve Zînî Wertê'ye yapılan saldırılara karşı öz savunma intikam birimlerimiz protesto temelinde sokakları tutarak propaganda yapmıştır. Müdahaleye gelen işgalci düşman polisleri birimlerimiz tarafından kısa namlulu silah ve el yapımı patlayıcı ile vurulmuştur. Düşman yaşanan çatışma sonrası geri çekilmiştir. Birimlerimiz sabaha kadar mahallede güvenliği sağlamıştır.

20 Nisan'da İpekyolu Yenimahalle'de işbirlikçi BİM marketi ve markete ait iş yeri aracı tarafımızdan yakılmış, bina ve araçta maddi hasar oluşmuştur.

21 Nisan'da Van İpekyolu'nda işbirlikçi AKP meclis üyesi Veysi Mutlu'nun aracı yakılmış, araçta maddi hasar oluşmuştur. İşbirlikçi uyarılmış.

22 Nisan'da Van İpekyolu Karşıyaka Mahallesi son durakta işbirlikçi AKP'li, aynı zamanda korucu Mehdi Toran'ın evi kısa namlulu silahla taranmış ve el yapımı patlayıcı atılmıştır. İşbirlikçi uyarıldı.

22 Nisan'da Van merkez ve İstanbul ilçelerinde ‘zindanlara özgürlük' konulu yazılama çalışması yapıldı.

22 Nisan günü Amed’in Bağlar ilçesine bağlı Muradiye mahallesinde bulunan karakola el yapımı patlayıcı ve havai fişeklerle eylem düzenlendi

23 Nisan günü Arnavutköy’de “AKP işbirlikçisine ait yarım otobüs ile ticari bir taksiyi yakılarak tümden imha edildi

24 ve 26 Nisan’da Amed’in Bağlar ilçesinin birçok mahallesinde seyir halinde olan ya da GBT kontrolü yapan polis araçlarına öz savunma birimlerimiz el yapımı patlayıcılarla ve taşlar la eylem düzenlendi.

24 Nisan’da Esenler’de faşist işbirlikçilere ait üç aracın yakılarak imha edildi.

27 Nisan’da Başakşehir’de faşist AKP’li meclis üyesinin aracı yakıldı. Araç tümden imha edildi."