İstanbul’da açıklama yapmak isteyen halka polis saldırdı

Amed, Van ve Mardin belediyesinin AKP tarafından gasp edilmesine karşı Taksim Meydanı’nda açıklama yapmak isteyen halka polis saldırdı. 6 kişi gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin AKP tarafından gasp edilmesine tepki göstermek için Taksim Meydanı’nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak aralarında HDP milletvekilleri Musa Piroğlu, Erol Katırcıoğlu ve Ahmet Şık’ın da bulunduğu partililer, polis engeli ile karşılaştı.

Açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini söyleyen polisler, kararlıklarını gösteren halka bir süre sonra saldırmaya başladı. Polisler, darp ettikleri partililerden 6 kişiyi gözaltına aldı.

Bu anlarda meydandan geçen bir kişi, tanık olduğu görüntüler karşısında “Hayırdır artık konuşanları da mı gözaltına alıyorsunuz?” diyerek polise tepki gösterdi.

Bunun üzerine polisler, “Evet konuşanları da gözaltına alıyoruz” diyerek, bu kişiyi de gözaltına aldı.

VEKİLLERE SALDIRI

Diğer partililer yapılan saldırı ile meydandan uzaklaştırılmaya çalışılırken, milletvekilleri Musa Piroğlu, Ahmet Şık ve Erol Katırcıoğlu ise meydan kalmayı sürdürdü.

Polis çemberine alınan vekillerden Musa Piroğlu, maruz kaldıkları saldırıyı “Bu, İstanbul seçimlerinde Saray’ın duyduğu nefretin uygulamasıdır. Bu ülkeye karanlığı yaşatmak için kayyum atanıyor” sözleriyle tepki gösterdi. Polisler bunun üzerine tekerlekli sandelyedeki Piroğlu ile Şık ve Katırcıoğlu’na da saldırdı. Yaşanan arbedenin ardından vekiller İstiklal Caddesi’ne geçerek bekleyişlerini bir süre burada sürdürdü. Ancak yeniden polislerce çembere alınmaları üzerine vekiller buradan HDP İl Örgütü binasına geçti.

Yapılan polis müdahalesinde ise, meydandan geçenlerin yanı sıra HDP PM üyesi Nesimi Aday, HDP Ümraniye İlçe Eşbaşkanı Damla Savcı, HDP İl Yöneticisi Sıtkı Tatlıcı ile Vedat Fidan ve ismi öğrenilemeyen 2 partilinin gözaltına alındığı öğrenildi.