KESK, KHK zulmüne karşı Ankara yolunda

KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen, KHK zulmüne karşı Ankara'ya yürüyüş başlattıklarını açıklayarak, "Tüm halkımızı bizimle omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu’nun, "Çalışma hakkımı, işimi istiyorum" talebiyle İstanbul’dan Ankara'ya başlattığı yürüyüşün ikinci durağı Kadıköy oldu. İskele Meydanı’nda bir araya gelen KESK üyeleri, sık sık “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Birleşe birleşe kazanacağız” ve “KHK’lar gidecek biz geleceğiz” sloganları attı.

Burada konuşan KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen, 5 yıldır yaşanan KHK zulmüne karşı hakları için yola çıktıklarını belirterek, “Çıkardıkları KHK’ler ile binlerce kamu emekçisini sorgusuz sualsiz hiçbir suçlama olmaksızın bir gece attıkları imzalarla işlerinden ettiler. Sadece işlerinden etmekle kalmadılar, eğitim, seyahat, çalışma hakkını gasp ettiler. KHK’lerle işten atılmak fişlenmek anlamına geldi. Bir fişleme ile insanların bir daha hiçbir yerde çalışmaması için bu iktidar özellikle uğraştı” dedi.  

'TÜM HALKIMIZI DESTEĞE ÇAĞIRIYORUZ'

KHK’lerin sadece ihraçlarla sınırlı kalmadığını belirten Gezen, "Tek adama giden yolun taşlarını KHK’ler ile düzenlediler. Dolayısıyla bugün bizim verdiğimiz mücadele KHK’ler ile halkın iradesinin gasp edilmesine karşıdır. Meclisin yok sayılmasına karşıdır. Bizler insanca yaşanacak bir ücret için yürüyoruz. KHK’ler gitsin diye bu ülke özgür, demokratik, barış içinde bir cumhuriyet olsun diye yürüyoruz. Tüm halkımızı bizlerle birlikte omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından KESK üyeleri otobüslere binerek, Gebze’ye doğru yola çıktı. Bugün Gebze’de yapılacak açıklamanın ardından yürüyüş yarın Yalova, Bursa ve Eskişehir’de yapılacak açıklamalarla sürecek.