İzmir’in HDP’li kadın adayları: Coşkuyla karşılanıyoruz

HDP’nin İzmir kadın milletvekili adayları Cemile Aydın, Ayşe Yılmaz, Elfeyse Nas, Gönül Aygün ile Rahime Turan amaçlarını anlattı.

Barış Anneleri’nden olan Cemile Aydın, yıllardır barış için mücadele ettiklerini ve kadın haklarını savunmak amacıyla aday olduğunu söyledi.

YILMAZ: OLAĞANÜSTÜ BİR İLGİ VAR

Ayşe Yılmaz ise, şu alana çıktıklarını ve birçok semte çalışma yürüttüklerini belirtti. İlçelerde ev, kahve, pazar ziyaretleri yaptıklarını bildiri dağıttıklarını da vurgulayan Yılmaz, olağanüstü bir ilginin olduğunu dile getirdi.

NAS: UMUTLUYUZ, MUTLUYUZ

Elfeyse Nas da İzmir halkının HDP’yi bağrına basmış bir durumda olduğunu söyledi. Pazar ziyaretlerinde, ev ziyaretlerinde coşkuyla karşılandıklarını belirten Nas, “Aldığımız tepkilerden dolayı umutluyuz, mutluyuz” dedi.

AYGÜN: HALKIMIZ 16 YILLIK İKTİDARIN HDP’SİZ GİTMEYECEĞİNİ ANLADI

Gönül Aygün ise, seçim çalışmalarının çok renkli ve coşkulu geçtiğini belirtti. Esnaf ziyaretleri, pazar ve kahve ziyaretlerinde bulunduklarını kaydeden Aydın, tüm halka inmeye çalıştıklarını kaydetti. Aydın, “Halkımız artık 16 yıllık iktidarın HDP’siz gönderilemeyeceğini anlamış durumda” dedi. Kadınların sözünü söylemek için Meclis’e gitmeye aday olduğunu belirtti.

TURAN: BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUM

Rahime Turan da İzmir’din HDP’li adayları coşkulu bir şekilde karşıladığını dile getirdi. Turan, “Başaracağımıza inanıyorum” dedi.