Önlü: Toplumsal dayanışmayla aşarız

HDP Eşbaşkan Yardımcısı Alican Önlü, “Bu zorlu günleri ancak birbirimize sahip çıkarak, güçlü bir toplumsal dayanışma ve kardeşleşmeyle aşabiliriz’’ dedi.

HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Alican Önlü, Kardeş Aile Kampanyası kapsamında destek sunulacak aile sayısı ile destek verecek aile sayıları arasındaki ciddi farka dikkat çekerek, imkanı olan herkesi desteğe davet etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Örgütlenmeden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Alican Önlü, HDP’nin salgın dönemi çalışmaları hakkında ANF’ye konuştu. Salgınla mücadelede öz gücü ve öz savunmayı geliştirecek şekilde çalıştıklarını belirten Önlü, “Her şeyden önce partimizin fikriyatı, dayandığı güçlü paradigması, parti programı ve yaslandığı mücadele geleneği salgın karşısında en gerçekçi çözümü ortaya koyduğunu göstermektedir” dedi.

Kapitalizme karşı toplumsallığı savunmaya; tekeller ve sermayedarlar karşısında yoksulun ve emekçinin yanında durmaya; bütün ezilenlerin sesi ve kadın özgürlük mücadelesinin güçlü bir mücadele sahası olmaya devam edeceklerini vurgulayan Önlü, devletin toplumsal olanı aşağıladığı sadaka kültürüne karşı toplumsal dayanışmayı büyütmeye çalıştıklarını söyledi.

KARDEŞ AİLE KAMPANYASI

Başlattıkları Kardeş Aile Kampanyası’na dikkat çeken Önlü, “Toplumsal dayanışmayı güçlendirecek, toplumu savunmamızı sağlayacak mekanizmaları oluşturma gayemizin bir yansımasıdır” diyerek, çalışmayı şöyle izah etti: “50 kriz koordinasyon merkezi kurup il, ilçe örgütlerimiz ve kurumlarımızın destek alacak ve destek verecek olan ailelerimizi tespit edecek mekanizmayı sağladık. Bu kriz merkezleri kardeş aile kampanyasının her iki tarafını bir araya getirme, bağlantılarını kurma noktasında aktif olarak çalışıyor. Bütün bu kriz merkezlerinin eşgüdümlü çalıştığı ve merkezden koordine edildiği, içerisinde çeşitli komisyon üyelerimizin bulunduğu bir Kardeş Aile Kampanyası Koordinasyonu oluşturduk.”

BÜTÜN KESİMLERİ KAPSIYOR

Bu kampanyanın temel amacının, halklar arası ve topluluklar arası toplumsal dayanışmayı örgütlemek ve ihtiyaç sahibi ailelere bu süreçte aktif bir destek sunmak olduğunu kaydeden Önlü, AKP-MHP iktidarının ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı politikalarına karşı bütün toplumsal kesimler arasında dayanışmayı büyüteceklerini altını çizdi. Kardeş Aile Kampanyası’nın asıl hedef kitlesinin, sadece iktidarın yıllardır çeperde tuttuğu, yandaş olmadığı için destek sunmadığı kesimler değil, toplumun bütün kesimleri olduğunu tekrarlayan Önlü, “Bazı aileler, belirlenen ailelere her ay belli maddi destekte bulunmaya başladı. Bazı aileler, kurumlar ve üreticiler ise içinde temel ihtiyaç maddelerinin yer aldığı destek kolileri şeklinde katılıyor’’ şeklinde konuştu.

22 BİNE YAKIN AİLE TESPİT EDİLDİ

Kardeş Aile Kampanyası ile bu güne kadar destek sunulması gereken 21 bin 759 aile tespit edildiğini aktaran Önlü, 11 bin 16’sına gıda ve temizlik malzemesinin ulaştırıldığını ve 4 bin 212 aileye kardeş aile bulunarak, bağlantının kurulduğunu paylaştı.

HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Alican Önlü, destek sunulacak aile sayısı ile destek verecek aile sayıları arasındaki ciddi farka dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bu farkı kapatmak amacıyla çalışıyoruz. Kardeş Aile Kampanyası Koordinasyon Merkezi olarak bizlerin ülkedeki, metropollerdeki ve yurt dışındaki bütün halklarımıza çağrımız var; tarihin bu zorlu sürecinde dayanışma ağını büyütmenin bizim hem ahlaki hem de politik sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle özellikle destek olabilecek ailelerimizin koordinasyon merkezlerimize ulaşmasını önemle rica ediyoruz. Bu zorlu günleri ancak birbirimize sahip çıkarak, birbirimizi destekleyerek güçlü bir toplumsal dayanışma ve kardeşleşmeyle aşabiliriz. Bizleri yalnızlaştırmaya çalışan bu acımasız sisteme karşı çoğalmalı, bir arada olmalı ve toplumsallaşmalıyız.’’