Kürt Halk Önderi ile ‘acil görüşme’ talebiyle yeni başvurular

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile "acil görüşme" talebiyle yeni başvurular yapıldı.

Başvurular Abdullah Öcalan’ın ailesi, avukatları ve vasisi tarafından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapıldı.

Avukatlar Faik Özgür Erol, Rezan Sarıca, Cengiz Yürekli, ve Serbay Köklü, müvekkillerinin sağlık ve güvenlik koşullarıyla ilgili sanal medyadan yayılan iddialar ardından acil görüşme istedi.

Avukatlar, İmralı’da tecrit altındaki diğer tutsaklar Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım ile derhal görüşme talebinde bulundu.

Aynı taleple benzer başvurular Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç ile  Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Ali Konar, Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım ve Veysi Aktaş’ın kardeşi Melihe Çetin tarafından da yapıldı.

Başvuru dilekçelerinde Kürt Halk Önderi ile son iletişimin 27 Nisan 2020’de kardeşiyle yaptığı telefon görüşmesi olduğu hatırlatılarak, “Yapılan tüm başvurularımız hukuka aykırı gerekçelerle ya ret edilmiş ya da yanıtsız bırakılarak sonuç almamız engellenmiştir” denildi.

Başvuruda, vahşi tecrit koşulları ve uzun tutsaklık ile işkence yasağının sistematik bir şekilde ihlal edildiğine vurgu yapılırken, bu konuda İşkenceyi Önleme Komitesi CPT’nin raporları da hatırlatıldı.

Başvuruda şunlar belirtildi:  “En son 14 Mart 2021 tarihinde birtakım internet haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında Müvekkilin vücut bütünlüğüne ve yaşamına dair ciddi iddialarda bulunulduğu görülmüştür. Böylesi haberlerin çıkmasına elbette tecrit koşullarının elverdiği bir gerçektir. Ancak en son bu iddianın bizde ve ailede yarattığı büyük ve ciddi kaygının giderilmesi için de doğrudan derhal görüşmemiz gerekmektedir. Bu anlamda bir an önce Müvekkilimiz ile aile ve avukat görüşme koşullarının sağlanmasını, ivedi olarak değerlendirilmesini istediğimiz bu ziyaret talebinin kabul edilmesini talep ederiz.”