Abdullah Öcalan ve Kürt sorunu konulu konferans düzenlenecek

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kürt sorununun barışçıl siyasi çözümü, birçok ülkeden şahsiyetlerin katılacağı bir vizyo konferansta tartışılacak.

‘Öcalan ve Kürt sorununun barışçıl siyasi çözümünün yolu’ başlığıyla düzenlenecek olan online tartışmaya, aralarında İzlanda eski Adalet Bakanı Ögmundur Jonasson’un da olduğu çok sayıda isim konuşmacı olarak katılacak.

Bu akşam İngiltere saatiyle 18.30’da Zoom adlı program üzerinden düzenlenecek tartışmaya katılacak isimler, İmralı Barış Delegasyonunun üyeleri. Ögmundur Jonasson’un yanı sıra UNITE the Union adlı kuruluştan Clare Baker, eski Britanya öğretmenler sendikası genel sekreterlerinden Barones Christine Blower ve İskoçya Ulusal Partisi (NSP) milletvekili adaylarından Kürt siyasetçi Roza Salih katılıyor.

Moderatörlüğünü avukat ve Kürdistan Barış Komitesi üyelerinden Melanie Gingell’in yapacağı online konferansta, İmralı Delegasyonu’nun yaptığı görüşmeler de masaya yatırılacak. Ayrıca son dönemlerdeki gelişmeler ve çözüm önerileri de tartışılacak.