Ağır hasta tutsağa, tutsak oğlu refakat edecek

Yoğun tepkilere ve yapılan başvurulara rağmen tahliye edilmeyen ağır hasta tutsak Mehmet Emin Özkan için refakatçi olarak tutsak oğlu Ahmet Özkan, Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ne sevk edildi.

83 yaşındaki ağır hasta tutsak, giderek kötüleşen sağlık durumuna rağmen tahliye edilmiyor. Defalarca hastaneye kaldırılan ve elleri kelepçeli halde tedaviye maruz kalan Mehmet Emin Özkan için tüm tahliye başvuruları sonuçsuz kaldı.

Tahliyeyi reddeden Türk yargısı, Mehmet Emin Özkan’ın Diyarbakır 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Kampüs Cezaevi’nde tutsak olan oğlu Ahmet Özkan’ı, önceki gün refakat etmek amacıyla Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk ettirdi.

Ahmet Özkan, bugün aile üyelerinden Selma Özkan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde şunları aktardı:  “Babamı Sağlık Kurulu raporu için dün hastaneye götürdüler. Bugün ise son kez Sağlık Kurulu için götürüldü. Babamı hastaneye götürdüklerinde tekerlekli sandalye ve elleri kelepçeli bir şekilde götürüyorlar. Babamın tahliye edilmesi için gereken tek şey Sağlık Kurulu’nun vereceği rapor."

Mehmet Emin Özkan, 25 yıldır cezaevinde ve defalarca hastaneye kaldırıldı, yine birçok kez kalp krizi geçirdi.