AKP-MHP iktidarı Mustafa'yı katletti

HDP ve İHD, hukuksuzca tutsak edilen ve ölüm orucunda yaşamını yitiren Mustafa Koçak'ın katilinin iktidar olduğuna dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu ve İnsan Hakları Derneği (İHD), adil yargılama talebiyle ölüm orucundaki Mustafa Koçak'ın yaşamını yitirmesine ilişkin bugün yazılı açıklamalar yaptı.

'İKTİDAR HELİN'DEN SONRA MUSTAFA'YI ÖLDÜRDÜ!'

HDP MYK: "Mustafa Koçak, hiçbir somut delil olmaksızın sadece itirafçı beyanları esas alınarak, mahkemenin vicdani kanaatiyle (!) ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilmişti.
Tek talebi vardı Mustafa’nın: Hakkında beyanda bulunan ve sonradan ifadesini baskı ve işkence altında verdiğini mahkemeye ileten tanığın mahkemece dinlenilmesiydi.
Mustafa Koçak’ın talebi ve eylemi sadece kendisine yönelik de değildi. İktidarın muhalifleri terbiye etme aracına dönüştürdüğü bağımlı yargıya gösterilen bir tepkiydi.
İktidar, Helin Bölek’in yaşamını kaybetmesine sebep olduğu gibi, bugün de Mustafa Koçak’ın yaşamını yitirmesine sebep olmuştur.
Tüm vicdan sahibi çevreleri yaşatma konusunda daha duyarlı olmaya, İbrahim ve açlık grevindeki diğer eylemcileri yaşatmak için harekete geçmeye çağırıyoruz."

'İKTİDARIN YAKLAŞIMI CANLARA MAL OLDU'

İHD İstanbul Şubesi: "Mustafa’yı hukuki dayanaktan, delilden yoksun iddialarla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile dört duvar arasında ölüme mahkûm edenler, Mustafa’nın adil yargılanma talebine de tıkadılar kulaklarını ve ölümünü izlediler. ‘Önce açlık grevini bıraksınlar’ yaklaşımınız önce Helin Bölek’in, şimdi de Mustafa Koçak’ın canına mal oldu. İbrahim Gökçek, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın da yaşamına mal olmadan bu yaklaşıma derhal son verilmesi, talepleri kabul edilerek yaşam haklarının korunması çağrısında bulunuyoruz.”