Paylan: AKP’nin büro elemanı bir servete ulaşmışsa geri kalanını siz düşünün!

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, "AKP’nin bir büro elemanı servete ulaşmışsa geri kalanını siz düşünün. Kürşat Ayvatoğlu yolsuzluk buzdağının görünen tarafıdır" dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan ve HDP Milletvekili Necdet İpekyüz, son dönemlerde kamuoyunda tartışma yaratan iktidar yandaşlarının haksız kazanç, lüks ve şatafat görüntülerine ilişkin açıklama yaptı.
Paylan, "AKP’nin yarattığı yolsuzluk çarkının görünen tarafı geçen hafta ifşa oldu. AKP’nin genel merkezinde büro elemanı olarak çalıştırdığı Kürşat Ayvatoğlu’nun nasıl bir yaşam yaşadığını bütün Türkiye gördü" dedi.

'BÜRO ELEMANI BÖYLEYSE...'

"Kürşat Ayvatoğlu böyle bir servete nasıl kavuşmuştur" diye soran Paylan, şöyle dedi:
"Daha çok AKP’liler Ayvatoğlu’nun ne içtiği ile, ne zıkkımlandığı ile ilgilendiler. Efendim kokain mi içmiş, eroin mi içmiş bununla ilgilendiler. Elbette biz hiçbir gencimizin kötü alışkanlıklara girmesini istemeyiz. Olayın bir uyuşturucu tarafı var ama daha önemlisi, uyuşturucudan da öte 24 yaşındaki bir gencin, 5 yıl önce hurda bir araba bile alamayan bir gencin 5 yıl içinde böyle bir servete nasıl kavuştuğudur. Kürşat Ayvatoğlu, AKP Genel Merkezinde ve AKP belediyelerinde çalıştıktan sonra nasıl böyle bir servete kavuşmuştur?"
Paylan, "Kürşat Ayvatoğlu bu yolsuzlukları tek başına mı yaptı? Kim Ayvatoğlu’na yol verdi? Kim onunla birlikte bu yolsuzlukları yaptı? Bunlara bakmayacak mısınız ey Süleyman Soylu" diye tepki gösterdi.
"Kürşat Ayvatoğlu yolsuzluk buzdağının görünen tarafıdır" vurgusunda bulunan Paylan, şunları dile getirdi:
"Tüyü bitmemiş yetimin hakkı bir avuç yandaş tarafından yeniyor, bundan daha siyasi bir mesele yok.
AKP’nin bir büro elemanı böyle bir servete ulaşmışsa geri kalanını siz düşünün."

'NE DEĞİŞTİ DE ÖDENEĞİ BİTİRİYORSUNUZ?'

Kısa çalışma ödeneği meselesine de dikkat çeken Paylan, şunları kaydetti: "Kısa çalışma ödeneği 31 Mart’ta bitecek. Ben buradan soruyorum neden kısa çalışma ödeneğini bitiriyorsunuz? Ne değişti ülkede? Pandemi de en yakıcı dönemdeyiz. Vaka sayısı 30 bine çıkmış. İş yerleri pek çok yerde kapalı veya iş yapamıyor. Milyonlarca vatandaşımız da işsiz. Siz kısa çalışma ödeneğini bitiriyorsunuz. Ne olacak 31 Mart’ta biliyor musunuz? İşverenler işçilerini ücretsiz izne gönderecekler. En azından maaşının yüzde 60’ını alabilen işçiler, yani 5366 liraya kadar alabilecek işçiler, kısa çalışma ödeneği ile 1420 liraya talim edecekler. Bu mudur sizin adaletiniz? Bir yandan büro çalışanınıza bile bu şatafatı yaşatırken işçilerimizi sefalet ücretiyle ücretsiz izne göndermek midir sizin adaletiniz? Kısa çalışma ödeneği uzatılmalıdır. Bütün STK’ler bu konuda çağrı yapmıştır. 31 Mart’ta sona erecek kısa çalışma ödeneği uzatılmalıdır demişlerdir. İnsanlarımızı 1420 liralık sefalet ücretine mahkum etmenizi asla kabul etmiyoruz. HDP olarak pandemi şartları normale dönünceye kadar kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasını talep ediyoruz."