Altı aydır infazı tamamlandı, beyninde tümör var, tahliye edilmiyor!

Düzce T Tipi Cezaevi'nde tutulan hasta tutsak Atilla Coşkun, infazı tamamlanmasına ve beyninde tümör olmasına rağmen, “disiplin cezaları” gerekçe gösterilerek keyfi bir şekilde tahliye edilmiyor.

35 yaşındaki Atilla Coşkun, Cezaevlerindeki İdare Gözlem Kurulu’nun (İGK) keyfi kararları ile tahliye edilmiyor. İGK, tutsağın “iyi halli olmadığına” karar vermiş.

2015 yılından bu yana tutsak edilen Coşkun, beynindeki tümör nedeniyle İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) “ağır hasta tutsak” listesinde yer alıyor.

Coşkun’un altı ay önce tahliye edilmesi gerekiyordu. Ancak hakkındaki keyfi “disiplin” cezaları nedeniyle tahliyesi engellenmeye devam ediyor.

Coşkun’un avukatları bu karara itiraz etmeye hazırlanıyor. Baba Teyfik Coşkun, “Cezaevi yönetimi kafasına göre hareket ediyor. Cezaevinde bir tutuklu hakkını arıyorsa, hemen ona hücre cezası veriliyor. Oğluma, tahliye edilmesini söylediği zaman da 15 günlük hücre cezası verildi" diye tepki gösterdi.

Coşkun, "Bu hastalık tehlikeli bir hastalık. Oğlum doktora gideceği zaman başvuruda bulunuyor, ama başvuru ve şikayetleri dikkate alınmıyor. Kendileri ne zaman isterlerse o zaman hastaneye götürüyorlar. Oğlumun durumu cezaevi koşullarında hiç iyi değil. Bir insanın cezayı hak etmemesine rağmen ömrünü cezaevinde geçirmesi çok üzücü bir durum. Atilla gibi yüzlerce kişi şuanda cezaevinde kalıyor” ifadelerini kullandı.