Amedliler: Kimse irademizin kapısına kilit vuramaz

Büyük bir coşku ile Newroz Bayramını kutlayan Amedliler, HDP'ye açılan kapatma davasına tepki göstererek, "İşte meydan, işte halk. Kimse irademizin kapısına kilit vuramaz. HDP milyonların iradesidir, milyonların sesi susturulamaz" dedi.

Amed'de dün yüzbinlerce kişi, "Newroz ateşi ile direneceğiz ve kazanacağız" şiarıyla düzenlenen Newroz kutlamasına akın etti. Belediyeleri gasp eden kayyumlar otobüsleri polislerin hizmetine sunduğu için halk kendi imkanları ile Newroz alanına ulaştı. Sabahın erken saatlerinde yüzbinlerce kişi Newroz kutlamasına katılırken, öğleden sonra alan hınca hınç doldu. Gençler ve kadınlar ulusal kıyafetleri ile kutlamaya katılırken, Newroz alanı sarı, kırmızı ve yeşil renklere büründü.

Newroz'a katılan Amedliler, HDP'ye yönelik açılan kapatma davasına da tepki gösterdi. AKP-MHP'nin Türkiye'yi karanlığa sürüklediğini söyleyen Azad Yıldız isimli genç, "Partimiz HDP'ye yönelik hukuksuzluk hiçbir zaman kabul edilemez. MHP Türkiye'nin hukukunu eline almış ve kendine göre kullanıyor. AKP-MHP iyi baksın, işte meydan, işte HDP. HDP bugün Newroz alanındaydı. HDP, 6 buçuk milyondan fazla oy alıyor. Sonuna kadar partimizin arkasındayız ve partimize sahip çıkacağız.

HDP kapatılsa dahi başka bir parti çok daha güçlü açılacaktır. Mahkemenin bir an önce bu yanlıştan dönmesi ve davayı geri çekmesi lazım. İktidarlarını korumak için partimize saldırıyorlar ve partiyi kapatmak istiyorlar. HDP kapatılsa bile asla AKP-MHP'ye oyumuzu vermeyeceğiz. HDP Kürdistan halkının ve diğer halkların partisidir. Bütün gençlere çağrıda bulunuyorum; HDP'nin etrafında kenetlenelim ve irademize sahip çıkalım" diye konuştu.

AİLELER AKP'NİN ÖNÜNDE OTURMALI

Emekli öğretmen Salih, HDP'yi kapatsalar da daha güçlü bir şekilde alanlara çıkacaklarını belirterek, "Devlet yıllardır dilimizi yasaklayarak bizi asimile etmek istedi. Dilimizi asimile etse bile hiçbir güç ruhumuzu ve beynimizi asimile edemez. Şimdi de HDP'yi kapatmak için dava açmışlar. Kapatsınlar, yeni açılacak partinin yeni ismi bile hazır. Direnen halkların partisi olacak. Onlar ne kadar kapatsalar da bizler daha güçlü bir şekilde geleceğiz. Çünkü bizler direnen halkların partisiyiz" ifadelerini kullandı.

HDP önünde oturan ailelere çağrıda bulunan Medine Yıldırım isimli anne, "İnsanlar kendilerini 3 kuruşa nasıl satıyorlar? HDP önünde oturanlar devletten para alıyor. Halkların kanı üzerinden para alıyorlar. Ayıptır size, devlet çocuklarınızı öldürüyor. Bütün ailelerin AKP-MHP binaları önünde oturmaları lazım. HDP'yi kapatacaklarını söylüyorlar, hiçbir güç partimizi kapatamaz. Kanımızın son damlasına kadar davamızı sürdüreceğiz. İşte Newroz, işte HDP. HDP'yi kapatacağız diyenler Amed Newrozuna baksınlar.

Sabah Newroz alanına geldiğimde polisler bayrağımı almak istediler. Dedim; 'canımı da alsanız, bayrağımı size vermem.' Bizler katliamlarla, tutuklamalarla bitmeyiz. Biz barış istiyoruz, onlar bizi katlediyor, biz kardeşlik istiyoruz, onlar bizi ayırmak istiyor. O kadar gaddarlar ki kimyasal kullanıyorlar. Bunlar atalarımızın düşmanları. Müslümanlık üzerinden kendilerini yaşatıyorlar ama Müslümanlıkla hiçbir alakaları yok" diye tepki gösterdi.

HDP'nin milyonların sesi olduğunu vurgulayan Veysi Gündüz isimli genç, şunları belirtti: "Bir Kürt genci olarak HDP'nin kapatılmasına itiraz ediyorum. Biz 6 buçuk milyon insanın oyu ile meclise girdik. Sadece 6 buçuk milyon insan HDP'yi kapatabilir. Hiç kimsenin gücü partimizi kapatmaya yetmez."

HDP KADIN PARTİSİDİR

"HDP'yi kapatmak ile bir yere varamazsınız" diyen Ayşegül Soyut da şunları söyledi: "Kimse seçmenlerin yerine karar alamaz. Bugün HDP buradadır. Türkiye'de her gün kadınlar öldürülüyor. HDP aynı zamanda bir kadın partisi olduğu için HDP’yi kapatmak istiyorlar. HDP kapatılsa bile daha etkili ve aktif bir şekilde yeniden kurtulacaktır. Kimse halkların sesini kısamaz."

HDP'nin halkların partisi olduğunu söyleyen Muzaffer Çiçek isimli genç, "Kimse HDP'yi kapatamaz. Yaşasın HDP ve yaşasın Kürdistan halkının mücadelesi" diye konuştu.

AMED EN BÜYÜK CEVAPTIR

Halime Altay isimli kadın bugün Amed’teki görüntünün HDP’yi kapatmak isteyenlere en büyük cevap olduğunu belirterek, "HDP demokrasi partisidir. Bu alan Kürdistan'ı mezarlığa çevirmek isteyip HDP’ye kapatma davası açanlara en büyük cevaptır. Buradaki görüntü bugün HDP’yi kapatmak isteyenlere en büyük cevabı verdi. HDP halktır ve halk ise bugün Newroz alanındadır. 1990'dan bu yana partimizi kapatıyorlar. Ama bugün daha güçlü bir şekilde buradayız" dedi.

Nafiye Demir isimli anne ise şunları söyledi: "İşte Newroz alanı işte halk. Hiç kimse, hiçbir güç irademiz olan partiyi kapatamaz. HDP milyonların iradesidir. Milyonların sesini kısamazlar."